Latvijas Studentu apvienības tēls nacionālajos drukātajos medijos - Upleja, Aija (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Latvijas Studentu apvienības tēls nacionālajos drukātajos medijos” mērķis ir noteikt, kāds ir Latvijas Studentu apvienības (LSA) tēls nacionālajos drukātajos medijos „Diena”, „Latvijas Avīze”, „Neatkarīgā Rīta Avīze”. Pētnieciskais jautājums ir noskaidrot, kāds ir LSA tēls nacionālajos drukātajos medijos un Latvijas Universitātes studentu vidū. Darbā aplūkota organizāciju ārējā komunikācija un komunikācijas modeļi kopumā, Hunta un Gruninga Ekselences teorija, Latvijas Studentu apvienības struktūra un darbība. Veiktais pētījums ir balstīts Klausa Mertena tēla teorijā. Kā pētniecības metodes izmantotas kontentanalīze, anketēšana, daļēji strukturēta intervijas un Osguda semantiskais diferenciālis. Pētījuma rezultāti liecina, ka LSA tēls medijos un LU studentu vidū, ir vairāk pozitīvs, ar dažiem negatīvi vērtētiem aspektiem. Atslēgas vārdi: Latvijas Studentu apvienība, studenti, tēls, organizācija, komunikācija.

The aim of the bachelor paper „The image of the Student Union of Latvia in national printed media” is to define the image of the Student Union of Latvia (LSA) in Latvian national newspapers „Diena”, „Latvijas Avīze” and „Neatkarīgā Rīta Avīze” and students. The research question is to find out what is the image of LSA in national and image of the LSA will be also defined among students of University of Latvia. To reach the aim such topics are discussed throughout the thesis – external communication of organization and communication models in general, development of public relations of organizations, Gruning & Hunt’s Excellence Theory and the structure and activities of LSA. The research is based on Claus Marten Image Theory. As methods for the research content analysis, surveys, semi-structured interview and semantic differential. Results of the research show that the image of LSA in national media and amongst students of LU is mostly positive with only few aspects rated negatively. Key words: Student Union of Latvia, students, image, organization, communication.
The image of the Student Union of Latvia in the national printed press
Keywords: Komunikācijas zinātne