Globālās finanšu krīzes ietekme uz revīzijas kvalitāti - publiski kotētu Baltijas Valstu uzņēmumu pētījums - Logina, Madara (Latvijas Universitāte, 2020)
Darba autore maģistra darba pētījumam izvirza šādu hipotēzi - Revīzijas pakalpojumu kvalitāte publiski kotētiem uzņēmumiem Baltijas valstīs, pētīto rādītāju izteiksmē, uzlabosies pirmskrīzes periodā līdz krīzes periodam un turpinās uzlaboties periodā pēc globālās finanšu krīzes. Maģistra darba mērķis ir, balstoties uz revīzijas speciālo literatūru un starptautiskiem standartiem, iegūtajiem datiem un darba pieredzi starptautiskā revīzijas sabiedrībā, analizēt un novērtēt kā globālā finanšu krīze ir ietekmējusi revīzijas pakalpojuma kvalitāti publiski kotētiem uzņēmumiem Baltijas valstīs sākot no 2006. gada līdz 2018. gadam. Maģistra darbā izvirzītā hipotēze ir daļēji apstiprinājusies. Atslēgvārdi: revīzija, zvērināts revidents, kvalitāte, uzraudzība, globālā finanšu krīze, publiski kotēta sabiedrība, finanšu pārskatu revīzija

The author puts forward the following hypothesis for the research of the master's thesis - The quality of audit services for publicly listed companies in the Baltic States, in terms of the studied indicators, will improve in the pre-crisis period, before the crisis and will continue to improve post-global financial crisis. The aim of the master's thesis is to analyse and assess how the global financial crisis has affected the quality of audit services for publicly listed companies in the Baltic States from 2006 to 2018, based on audit special literature and international standards, obtained data and work experience in the international audit community. The hypothesis of the master's thesis has been partially confirmed. Keywords: audit, sworn auditor, quality, supervision, global financial crisis, publicly listed company, audit of financial statements
The impact of the global financial crisis on audit quality - a study of publicly listed Baltic States firms
Keywords: Ekonomika; revīzija; zvērināts revidents; kvalitāte; uzraudzība; globālā finanšu krīze