Mobilo telefonu programmatūras izmaiņas - Sviderskis, Oļegs (Latvijas Universitāte, 2013)
Pirms vairākiem gadiem mobilie tālruņi bija kā ekskluzīvs priekšmets, taču mūsdienās tiem ir nozīmīga loma cilvēku komunikācijas sfērā. Šobrīd mobilo tālruņu tehnoloģijas līmenis ir strauji izaudzis, kā arī ir parādījušās mobilas ierīces, kuras apvieno sevī mobilo tālruņu un datoru funkcijas. Tās ļauj ne tikai zvanīt, bet arī sūtīt visāda veida īsziņas, izmantot internetu un e-pastu; fotografēt un filmēt, atskaņot audio un video failus, strādāt ar dokumentiem; skatīties televīziju un klausīties radio, veikt savienojumus gan ar datoriem, gan citiem tālruņiem. Darbā gaitā tiek plānots izpētīt dažādu mobilo iekārtu izstrādi (galvenokārt – mobilās operētājsistēmas), kā arī salīdzināt un izanalizēt mobilo ierīču programmatūras izstrādes principus un ar to saistītās problēmas, kas palīdzēs uzlabot mobilo iekārtu izstrādi nākotnē.

Some years ago mobile phones were exclusive devices, but nowadays they have an important role in the field of communications sphere. Nowadays the level of mobile phone technologies has grown up rapidly. Also different kinds of mobile devices have appeared. Now they can merge the functions of mobile phone and computer thus making it possible to use Internet and e-mail, take pictures or record videos, play audio and video files, work with documents, watch TV and listen to the radio, connect to computers and to other mobile devices. The aim of this Bachelor paper is research of mobile devices development (especially the mobile operating systems) and comparison of development principles and associated problems to find advantages and disadvantages of each technology, which could help to improve software development in the future.
Mobile phone software changes
Keywords: Datorzinātne