Projekts SIA "ML-NOVA" krūmmelleņu audzēšanas uzņēmuma dibināšana - Vazdiķe, Ludmila (Latvijas Universitāte, 2013)
Uzņēmuma SIA „ML-NOVA” dibināšana saistīta ar jūtamo tirgus pieprasījumu pēc krūmmeleņu ogām. Latvijas krūmmelleņu audzētāji uzskata, ka tas ir perspektīvs bizness Latvijā. SIA „ML.NOVA” uzņēmuma īpašnieks ieguldīs savus līdzekļus 36 500,00Ls, savu darbu un piederošo zemes platību - 2 hektārus, kas ļaus uzsākt uzņēmējdarbību ar mērķi attīstīties un paplašināties. Projekta mērķis: nodibināt SIA „ML-NOVA” krūmmelleņu audzēšanas uzņēmumu Saldus novadā, Novadnieku pagastā, „Dzenīši”, kuram būs nākotnes izaugsme un tiek plānots, ka piektajā gadā sasniegs neto peļņas rentabilitāti 20%. Projekta uzdevumi: •noskaidrot krūmmelleņu audzēšanas perspektīvu Latvijā, •noskaidrot krūmmelleņu audzēšanai labvēlīgo vidi un pareizu kopšanu, •nodibināt SIA „ML-NOVA” krūmmelleņu audzēšanas uzņēmumu un noteikt tā attīstību nākotnē, •izvērtēt krūmmelleņu audzēšanas ienesību un izdevību, audzējot tās 5 gadus. Šī projekta mērķis bija nodibināt uzņēmumu, kuram būs nākotnes izaugsme un sasniegt 2017.gada beigās 20% neto peļņas rentabilitāti. Izrēķinot par 2017.gadu neto peļņas rentabilitāti, sanāk 69,95% liela tīrā peļņa no katra ienākuma lata. Var teikt, ka mērķis ir sasniegts un pārsteidza autoru ar tik lielo rentabilitātes procentu, kas par trīs reizēm lielāks par plānoto. Ar pilnu pārliecību var pateikt, ka šis projekts dzīvē ir realizējams un ir rentabls.

Ltd. „ML-NOVA” company’s establishment associated with tangible market demand of blueberries. Latvian blueberries growers consider that this is perspective business in Latvia. The owner of Ltd. „ML-NOVA” will invest money 36 500, 00 LVL, work and owned land – 2 hectares, what will allow to start a business with the aim to develop and expand. The Project aim is Ltd. „ML-NOVA” blueberries growing company’s establishment in Saldus region, Novadnieku village „Dzenisi”, which will have growth in future and is expected to reach 20% net profit margin in the fifth year. Objectives of the project: •Identify blueberries growing perspective in Latvia, •Identify a favorable environment for growing blueberries and proper care, •Establish Ltd. „ML-NOVA” blueberries growing company and determine its future development, •Evaluate the blueberries growing profitability and opportunities in five year period. The aim of this project was to establish company that will be able to develop in future and at the end of 2017 will achieve 20% net profit margin. Calculating the net profitability for 2017 it shows that there will be 69,95% on the net profits from each income lat. The aim of this project is fully achieved and it has impressed the author of this project with so real profitability percentage that is three times more than expected. With full confidence it can be said that this project in reality can be accomplished and is cost-effective.
Project Ltd. "ML-NOVA" blueberreis growing company's establishment
Keywords: Finanses un kredīts