Ārvalstu investīciju loma uzņēmējdarbībā - Eglītis, Artūrs (Latvijas Universitāte, 2007)
Zemais ienākumu līmenis valstī ierobežo investīciju iespējas, un nepietiekamas investīcijas kavē iedzīvotāju dzīves līmeņa uzlabošanos. Šajā gadījumā ekonomiskā pieauguma sasniegšana ir cieši saistīta ar ārzemju investīciju piesaistīšanu. Diplomdarba darba mērķis ir apskatīt ārvalstu investīciju lomu ekonomikā, izpētīt problēmas, kas ir saistītas ar ārvalstu investīciju piesaisti, un ieteikt priekšlikumus to efektīvai risināšanai . Diplomdarbā izvirzītā mērķa sasniegšanai ir noteikti šādi uzdevumi: oformulēt investīcijas ; onoteikt ārvalstu investīciju ietekmējošos faktorus Latvijā ; oizanalizēt ārvalstu investīcijas Latvijā; oizvērtēt investīciju ietekmi . Diplomdarbā pastāv ierobežojumi – tiek apskatītas ārvalstu tiešās investīcijas to ietekmējošie faktori, un ieplūde Latvijā. Diplomdarbs sastāv no ievada, trim nodaļām, secinājumiem un priekšlikumiem.

Low income level in the country borders investment opportunities and low investment determines the growth of habitant’s life level. In this case reaching economical growth is closely connected to attraction of foreign investments. The target of the diploma is to look threw investment role in economics, investigate problems that are connected to foreign investment attraction, and offer recommendations for its solving. There are named topics as follows to reach the target: odefinite investment ; oname foreign investment influence figures in Latvia; oanalyze foreign investment in Latvia; oinvestigate investment influence. There are borders in diploma- investigation is about straight foreign investment, influence figures and incoming to Latvia. The diploma consists of introduction, three parts, conclusions and recommendations.
Foreign investment role in business
Keywords: Finanšu menedžments