Darba laiks regulējums, tā uzskaite un problemātika - Grīslis, Ģirts (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir „Darba laika regulējums, tā uzskaite un problemātika”. Darbam tika izvirzīts mērķis – analizēt darba laika tiesisko regulējumu, tā uzskaiti un piemērošanu praksē, kā arī norādīt uz nepilnībām Darba likumā. Darba izstrādes gaitā izmantoti: Starptautiskie normatīvie akti, Latvijas Republikas, Lietuvas Republikas un Igaunijas Republikas normatīvie akti, juridiskā literatūra, publicistika un Latvijas un Eiropas tiesu prakse. Darba struktūru veido četras nodaļas, kurās apskatīts darba laika jēdziens, veidi, formas, uzskaite, prakse un ar to saistītā problemātika, kā arī darba laika organizācijas tiesiskais regulējums. Nodaļu temati tiek apskatīti no teorētiskās un no praktiskās puses. Autors darbā, apraksta pieredzi, kas gūta autora darba vietā, kā arī norāda uz pārkāpumiem darba vietā, kas konstatēti pētot Darba likuma normas. Bakalaura darbs ir izstrādāts uz 45 lappusēm, tajā ietveri 2 attēli un 1 pielikums. Darba izpildē izmantoti 42 literatūras avoti un juridiskie akti. Atslēgvārdi: darba laiks, uzskaite, darba laika organizācija, veidi, regulējums.

Bachelor thesis theme is “working time regulation, its registration and problematic aspects” Proposed aim for bachelor thesis is to analyze working time legal framework , its registration and adaption in practice, as well as, to point out gaps into Labour Law. Used certain materials: International regulation, Latvian, Lithuanian and Estonian republics regulation, legal literature, journalism and Latvian and European court practice. Work structure is based on four chapters, while show us working time concept, modes, forms, registration, practice and related problematic aspects, working time organization of legal framework. Chapters are viewed from theoretical and practical side. Author in this bachelor thesis describer experience gained in workplace, as well points out infringements in working place, which are defected by viewing Labour Law norms. The structure by thesis is following: overall 45 pages, includes 2 pictures and 1 annex. Work execution used: 42 literature sources and juridical acts. Key words: working time, registration, organization by working time, modes, regulation.
Working time regulation, its registration and problematic aspects
Keywords: Juridiskā zinātne; darba laiks; uzskaite; darba laika organizācīja; veidi; regulējums