5-6 gadīgu bērnu sociālo prasmju veicināšana rotaļnodarbībā pirmsskolā - Korņējeva, Elīna (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba nosaukums: 5 – 6 gadīgu bērnu sociālo prasmju veicināšana rotaļnodarbībā pirmsskolā. Darba autore: Elīna Korņējeva. Darba zinātniskā vadītāja: Dr. paed. Ilze Šūmane Kvalifikācijas darba mēķis: teorētiski un empīriski izpētīt sociālo prasmju veicināšanu 5-6 gadu veciem bērniem rotaļnodarbībā. Kvalifikācijas darba teorētiskajā daļā tiek analīzēta literatūra par sociālo prasmju būtību un 5 – 6 gadus vecu bērnu sociālo prasmju attīstību, un vai pirmsskolas pedagoģiskajā darbībā rotaļnodarbība ir veids kā pilnveidot sociālās prasmes bērnos. Darba empīriskajā daļā tiek gūts apstiprinājums, ka 5- 6 gadus vecu bērnu sociālo prasmju attīstību ir iespējams pilnveidot ar rotaļnodarbības palīdzību. Kvalifikācijas darba apjoms: 38 lpp, 4 attēli, 4 tabulas, 22 literatūras un citi avoti, 6 pielikumi. Atslēgas vārdi: 5 – 6 gadus veci bērni, sociālās prasmes, rotaļnodarbība.

Title of work: promotion of social skills of 5-6-year-old children in play lessons in preschool. Author of the work: Elina Kornejeva. Scientific supervisor: Dr. fed up Ilze Shumane The aim of the qualification work: to theoretically and empirically investigate the promotion of social skills in 5-6-year-old children in a play lesson. The theoretical part of the qualification work analyzes the literature on the nature of social skills and the development of social skills of 5-6-year-old children, and whether the play lesson in preschool pedagogical activities is a way to improve social skills in children. In the empirical part of the work, it is confirmed that it is possible to improve the development of social skills of 5-6-year-old children with the help of play lessons. Scope of qualification work: 38 pages, 4 images, 4 tables, 22 literature and other sources, 6 attachments. Key words: 5-6-year-old children, social skills, play lesson.
Promotion of social skills of 5-6-year-old children in play lessons in preschool
Keywords: Izglītības zinātnes; sociālās prasmes; rotaļnodarbība; 5-6 gadus veci bērni; pirmsskola