Dzīvības apdrošināšanas līgumattiecību aspekti - Milbreta-Holma, Hella (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbā autore salīdzina Eiropas Savienības tiesisko regulējumu un dažādu Eiropas valstu (Latvijas, Austrijas un Itālijas) nacionālos normatīvos aktus, kā arī praksi dzīvības apdrošināšanas līgumattiecību jomā. Autore pēta jautājumus, kas ir pilnveidojami tiesiskajā regulējumā un apdrošināšanas praksē, kā arī ierosina grozījumus Latvijas Republikas tiesību aktos attiecībā uz terminiem, definīcijām, tādiem aspektiem, kā dzīvības apdrošināšanas līguma subjektu tiesības, sniegtās informācijas kvalitāte,nosacījumi līguma spēkā esamībai, vienlīdzīgas attieksmes principa īstenošana, piemērojot apdrošināšanas prēmijas un apdrošinājuma summu, datu aizsardzības jautājumi, apdrošināšanas sabiedrību tiesības piekļūt datiem par apdrošinātā veselības stāvokli un ģenētiskajai informācijai. Autore ir pētījusi risinājumus, lai nodrošinātu labāku uzkrātā kapitāla aizsardzību apdrošinājuma ņēmējiem.

The title of the Bachelor’s thesis is “Aspects of contractual relationship in the field of life insurance”. The author compares the legislation of the European Union and national legislation of different countries (Latvia, Austria and Italy) as well as the case-law in the field of life insurance. The author points out challenges in legislation and in insurance practice and suggests amendments of the national law regarding terms, definitions and content of different aspects of life insurance such as the rights of subjects of life insurance contract, the quality of supplied information as a prerequisite for validity of the contract, gender equality matters in determining the premiums or insurance amount, data protection aspects with particular attention to the rights of the insurance companies to access the medical information or genetic information of the insured person and solutions that might be adopted in order to guarantee the accumulated capital of the policy holders to higher extent.
Aspects of Contractual Relationship of Life Insurance
Keywords: Juridiskā zinātne