Galīga grupas automāta iespējas - Tarasovs, Ruslans (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā tiek nodefinēti jaunie grupas automāti, kas parastās ieejas, vienas vai vairāku dimensiju masīva, vietā izmanto algebriskas grupas. Uz vairākiem piemēriem tiek apskatītas tādas grupu automātu iespējas, kas ir mantotas no klasiskiem automātiem, kā arī jaunas, kas ir cieši saistītas ar grupu īpašībām.

The new type of finite state machine is being defined - group input state machines. These automatons instead of using classical one- or two- dimensional arrays read their input from algebraic group elements. The capabilities of such machines includes these inherited from classical automata and also new group-related features. Both are demonstrated in this paper.
Group input finite state machine
Keywords: Datorzinātne