5-7 gadus vecu bērnu rokdarbu praktiskais pielietojums - Darbības motivators - Serkova, Ilona (Latvijas Universitāte, 2015)
Darba nosaukums: 5- 7 gadus vecu bērnu rokdarbu praktiskais pielietojums– darbības motivators Darba autors: Ilona Serkova Darba zinātniskais vadītājs: Dr. paed. Ērika Vugule Pētījuma mērķis: Pētīt bērnu veidoto rokdarbu pielietojuma iespējas pedagoģiskajā procesā, kā bērna motivatoru rokdarbus veidot. Diplomdarba apjoms: 65 lpp., 32 literatūras un avotu vienības, 8 pielikumi, 68 attēli un 10 diagrammas. Atslēgas vārdi: rokdarbi, motivācija, Pirmsskolas izglītības iestāde (PII) Pētījuma teorētiskajā daļā analizētas D. Dzinteres, V. Hibneres, I. Stangaines, D. Lieģenieces, Dr. R. Kembela u.c. autoru pedagoģiskās atziņas. Veikta Valdorfskolas, Montessori u.c. alternatīvo pedagoģisko konceptu izpēte saistībā ar pētījuma mērķi. Pētījuma praktiskā daļa balstās uz divus mēnešus novērošanas posmu Rīgas Pirmsskolas iestādē Nr. X, interviju un anketas datu ieguvi, analīzi un interpretāciju. Diplomdarba pētījuma rezultātā ir izstrādāti priekšlikumi pirmsskolas skolotājiem pedagoģiskā procesa pilnveidei.

Title: Application of handcrafts made by 5-7 year old children as a motivator Author: Ilona Serkova Research supervisor: Dr. paed. Ērika Vugule Goal: Explore possibilities of including application of child’s handcraft in the pedagogical process as a motivator for a child to create it. Volume: 65 pages, 32 literature and sources, 8 attachments, 68 photos and 10 diagrams. Key words: handcrafts, motivation, Preschool Theoretical part of the research is based on analisis of pedagogical acknowlegments by of D. Dzintere, V. Hibnere, I. Stangaine, D. Lieģiniece, Dr. R. Kembel and others, as well as research of Valdorfschool, Montessori and other alternative education concepts. Practical of the research is based on two months observation period in one Preschool Education facility in Riga Nr. X, as well as and questionnaire data analysis and interpretation. On the basis of the research proposals offered to the teachers of Preschool in order to improve Pedagogical processes.
Application of handcrafts made by 5-7year old children as a motivator
Keywords: Pedagoģija; rokdarbi; pielietojums; motivācija; PII