Hlornitrobenzoskābes izomēru pašasociācijas eksperimentālie un teorētiskie pētījumi un kristalizācijas kontroles iespējas - Kresse, Ilva (Latvijas Universitāte, 2017)
Hlornitrobenzoskābes izomēru pašasociācijas eksperimentālie un teorētiskie pētījumi un kristalizācijas kontroles iespājas. Kresse I. Darba vadītājs Dr. Chem. Bērziņš A. Bakalaura darbs, 45 lapaspuses, 28 attēli, 5 tabulas, 24 literatūras avoti, 4 pielikumi. Latviešu valodā. Darba literatūras daļā apskatīta homogēnā un heterogēnā nukleācija, IS spektroskopija, 1H – KMR spektroskopija un pulveru rentgendifraktometrija. Darbā veikta potenciālās enerģijas virsmas skenēšana 2C4NBA un 4C2NBA molekulām, veikti pašasociāciju pētījumi 5 CNBA izomēriem, uzņemot dažādu koncentrāciju dimetilsulfoksīda-d6 un metanola-d4 šķīdumu protonu kodolmagnētiskās rezonanses spektrus. Izmantojot datorprogrammu Gaussian 09, veikta teorētisko ūdeņraža saišu dimēru ķīmisko nobīžu aprēķināšana dimēra attālināšanās gadījumā. Uzņemti infrasarkanie spektri dažādu šķīdinātāju 2C4NBA piesātinātiem šķīdumiem, veiktas 2C4NBA kristalizācijas no dazādiem šķīdinātājiem dažādu materiālu traukos. HLORNITROBENZOSKĀBES IZOMĒRI, PAŠASOCIĀCIJA, ŪDEŅRAŽA SAIŠU DIMĒRI, PROTONU KODOLMAGNĒTISKĀ REZONANSE, INFRASARKANĀ SPEKTROSKOPIJA, KRISTALIZĀCIJA.

Chloronitrobenzoicacid izomers self-association experimental and theoretical studies and options of crystallization control. Kresse I. Supervisor Dr. Chem. Bērziņš A. Bachelor thesis, 45 pages, 28 figures, 5 tables, 24 references. In Latvian. The theoretical part contains information about homogenous and heterogenous nucleation, infrared spectroscopy, protons nuclear magnetic resonase spectroscopy and x-ray powder difraction. A computer program Gaussian 09, a The chemical displacements of theoretical hydrogen bonds dimer calculation dimer moving case. Program Gaussian 09 was used to calculate chemical shifts of hydrogen bond dimers at variable distances between the corresponding molecules. Enrolled in the infrared spectra of various solvents 2C4NBA saturated solutions Made 2C4NBA crystallization from various solvents of different material containers. CHLORONITROBENZOICACID IZOMERS, SELF – ASSOCIATION, HYDROGEN BONDED DIMERS, NUCLEAR MAGNETIC RESONANCE, INFRARED SPECTROSCOPY, CRYSTALLIZATION.
Chloronitrobenzoicacid izomers self-association experimental and theoretical studies and options of crystallization control
Keywords: Ķīmija; HLORNITROBENZOSKĀBES IZOMĒRI; PAŠASOCIĀCIJA; ŪDEŅRAŽA SAIŠU DIMĒRI; PROTONU KODOLMAGNĒTISKĀ REZONANSE; INFRASARKANĀ SPEKTROSKOPIJA