Uzvedības paradumu veicināšana 5-6 gadu veciem bērniem pirmsskolas izglītības iestādēs dienas ritā - Stepuļonoka, Diāna (Latvijas Universitāte, 2022)
Kvalifikācijas darba temats ir „Uzvedības paradumu veicināšana 5-6 gadus veciem bērniem pirmsskolas izglītības iestādes dienas ritā”. Kvalifikācijas darba autore ir Diāna Stepuļonoka. Pētījuma mērķis - pētīt 5-6 gadus vecu bērnu uzvedības paradumus pirmsskolas iestādes dienas ritā. Teorētiskajā daļā autore analizēja literatūru par 5-6 gadus vecu bērnu uzvedības paradumiem un pirmsskolas izglītības iestādēs dienas ritu. Empirīskajā daļā autore veica pētījumu pirmsskolas izglītības iestādē dienas rītā par bērnu uzvedības paradumu izmaiņām un analizēja to. Pētījuma rezultātā autore secināja, ka 5-6 gadu vecu bērnu pieklājīgas uzvedības paradumi tiek veicināti, ja: skolotājs nodrošina saturu bērnu uzvedības paradumu sekmēšanai; bērni ievēro uzvedības noteikumus un reflektē par to; pirmsskolas izglītības iestādes vide ir bērnu atbalstoša. Kvalifikācijas darba apjoms: pētījuma darbs (30), 7 attēli, 1 tabula, bibliogrāfiskā saraksta vienību skaits - 16. Atslēgas vārdi: 5-6 gadus veci bērni, uzvedības paradumi, veicināšana.

The topic of the qualification paper is “Promotion of Behavioral Habits for 5-6 Year Old Children in the Morning of a Preschool Education Institution”. The author of the qualification paper is Diāna Stepuļonoka. The aim of the study is - to study the behavioral habits of 5-6 year old children in the morning of a preschool institution. In the theoretical part, the author analyzed the literature on the behavioral habits of 5-6 year old children and the daily routine in pre-school educational institutions. In the empirical part, the author conducted a study in a pre-school in the morning on changes in children's behavioral habits and analyzed it. As a result of the research, the author concluded that the polite behavior habits of 5-6 year old children are promoted if: the teacher provides content to promote children's behavioral habits; children follow the rules of behavior and reflect on it; the environment of the pre-school educational institution is supportive of children. Volume of qualification work: research work (30), 7 figures, 1 table, number of bibliographic list items - 16. Keywords: 5-6 years old children, behavioral habits, promotion
Promotion of Behavioral Habits for 5-6 Year Old Children in the Morning of a Preschool Education Institution
Keywords: Izglītības zinātnes; 5-6 gadus veci bērni; Uzvedības; Paradumi; Veicināšana