Darbaspēka motivācija un to faktoru nozīme uzņēmējdarbībā - Artamonova, Liene (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darbā ˮDarbaspēka motivācija un to faktoru nozīme uzņēmējdarbībāˮ ir noteikti motivācijas faktori darbaspēka un uzņēmējdarbības efektīvai darbībai. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā apskatīta teorija par motivācijas būtību, tās raksturojumu un svarīgākajiem darbaspēka motivēšanas faktoriem. Vācijas un Japānas motivēšanas sistēmas faktoru analīze veikta otrajā nodaļā. Trešajā nodaļā veikta Latvijas darbaspēka motivējošo faktoru analīze uzņēmējdarbībā, izmantojot anketēšanu ; Japānas, Vācijas raksturīgākās motivēšanu iezīmes veicināšana Latvijas darbaspēka motivācijas veiktspējas pilnveidošanā. Darba rezultātā 1 Izanalizēti galvenie noteicošie motivācijas efektivitātes pilnveidošanas aspekti ; 2) Izstrādāta darbaspēka motivācijas faktoru sistēmas aspektus darbiniekiem, lai pilnveidotu, uzlabotu savu darba rezultātu un veicinātu izaugsmes iespējas. Bakalaura darbs sastāv no 69. lpp, 12 attēliem un viena pielikuma. Atslēgvārdi : motivācija, darbaspēks, motivācijas faktori, vajadzības, uzņēmējdarbība Bakalaura darbā ˮDarbaspēka motivācija un to faktoru nozīme uzņēmējdarbībāˮ ir noteikti motivācijas faktori darbaspēka un uzņēmējdarbības efektīvai darbībai. Bakalaura darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā apskatīta teorija par motivācijas būtību, tās raksturojumu un svarīgākajiem darbaspēka motivēšanas faktoriem. Vācijas un Japānas motivēšanas sistēmas faktoru analīze veikta otrajā nodaļā. Trešajā nodaļā veikta Latvijas darbaspēka motivējošo faktoru analīze uzņēmējdarbībā, izmantojot anketēšanu ; Japānas, Vācijas raksturīgākās motivēšanu iezīmes veicināšana Latvijas darbaspēka motivācijas veiktspējas pilnveidošanā. Darba rezultātā 1 Izanalizēti galvenie noteicošie motivācijas efektivitātes pilnveidošanas aspekti ; 2) Izstrādāta darbaspēka motivācijas faktoru sistēmas aspektus darbiniekiem, lai pilnveidotu, uzlabotu savu darba rezultātu un veicinātu izaugsmes iespējas. Bakalaura darbs sastāv no 69. lpp, 12 attēliem un viena pielikuma. Atslēgvārdi : motivācija, darbaspēks, motivācijas faktori, vajadzības, uzņēmējdarbība

In Bachelor thesis ‘‘Workforce motivation and the role of its factors in business administration’’ there are certain factors of motivation to workforce and business administration efficient performance. The Bachelor thesis consists of three sections. The first section deals with the theory of the nature of motivation, of its characteristics and the most important workforce motivational factors. The analyse of Germans and Japans system of motivation is explained in second section. Third section contains analyse of workforce motivational factors in Latvias business administration using questionnaire. At the result of the work 1) is analyzed the main determinants aspects of motivation effectiveness development; 2) is developed a system and its factos of analysed motivational factors workers to improve task results and contribute opportunities for growth. Bachelor thesis contains 69 pages, 12 illustrations and one annex Key words: motivation, workforce, employee, factors of motivation, needs
Workforce Motivation and the Role of its Factors in Business Administration
Keywords: Ekonomika