Determinētu, nedeterminētu un varbūtisku automātu sarežģītības salīdzinājums ar ultrametriskiem automātiem - Cīpola, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbā "Determinētu, nedeterminētu un varbūtisku automātu sarežģītības salīdzinājums ar ultrametriskiem automātiem" tiek aprakstīti p-adiski skaitļi un to izmantošana vienvirziena p-ultrametriskos automātos. Darba gaitā tiek apskatītas vienvirziena p-ultrametrisku automātu iespējas atpazīt neregulāras valodas, kurām pielietotas unāras un bināras operācijas, un tiek salīdzināts stāvokļu skaita sarežģītības mērs viena burta alfabēta valodām vienvirziena determinētiem, divvirzienu determinētiem, vienvirziena nedeterminētiem, vienvirziena varbūtiskiem un vienvirziena p-ultrametriskiem galīgiem automātiem.

Master thesis “Complexity of deterministic, nondeterministic, probabilistic and ultrametric finite automata” describes 𝑝-adic numbers and their usage in one-way automata as parameters. The work explores one-way p-ultrametric automata and basic unary and binary operations of languages. State complexity of one-way deterministic, two-way deterministic one-way nondeterministic, one-way probabilistic and one-way p-ultrametric finite automata for the unary language is explored.
Complexity of deterministic, nondeterministic, probabilistic and ultrametric finite automata
Keywords: Datorzinātne; vienvirziena p-ultrametriski automāti; valodas; papildinājums; apvienojums; šķēlums