Ekonomiskā krīze Baltijas valstīs - Ķelps, Ivo (Latvijas Universitāte, 2017)
Diplomdarba tēma ir “Ekonomiskā krīze Baltijas valstīs”. Ekonomomiskā krīze Baltijas valstīs var tikt analizējama no vairākiem aspektiem, gan no kvalitatīvās puses – no teorijas, gan arī kvantitatīvās – statistiskās, pamatojoties uz ekonomiskajiem rādītājiem. Baltijas valstīs ekonomiskā krīzes cēloņsakarības ir saistītas gan no globālā aspekta, sākoties finanšu krīzes procesiem Amerikas Savienotajās Valstīs, galvenokārt, banku sektora dēļ, ka arī vēlāk procesiem pārjeot arvien globālāka mērogā, tai skaitā citu pasuales banku mērogā. Visbiežāk ekonomiskās krīzes pārvarēšanas un novēršanas pasākumi tiek veikti ar finanšu isnturmentiem, politikas un piesardības pasākumiem. Problēmas būtība: Ekonomiskās krīzes cēloņi un ietekme uz ekonomisko situāciju Baltijas valstīs. Pētījuma mērķis: Identificēt ekonomiskās krīzes cēloņus un analizēt naudas plūsmas ( kreditēšanas) aspektu, kā arī uzņēmējdarbības vides labvēlīgāku apstākļu ietekmi attiecībā uz ekonomisko krīzi. Analizēt Baltijas valstu makroekonomiskos rādītājus, kredītu radītājus attiecībā uz ekonomiskajiem rādītājiem. Izvirzīt priekšlikumus un izdarīt seicnājumus attiecībā uz Baltijas valstu ekonomisko situāciju. Pētījuma uzdevumi: 1.Apskatīt ekonomiskās krīzes būtību, no teorētiskā aspekta. 2.Apskatīt ekonomiskās krīzes cēloņus un ietekmi uz Baltijas valstu ekonomiku 3.Analizēt Baltijas valstu ekonomiku un ekonomiskos rādītājus, uzņēmējdarbības situāciju valstīs. 4.Analizēt Baltijas valstu makroekonomiskos rādītājus un kredītu attiecību uz ekonomiskajiem rādītājiem. 5.Izdarīt secinājumus un veikt priekšlikumus Atslēgvārdi: Ekonomiskā krīze, Ekonomiskā krīze Baltijas valstīs, Uzņēmējdarbības vide Baltijas valstīs, Makroeokonomiskie rādītaji Baltijas valstīs.

The thesis of the diploma is "Economic crisis in the Baltic States". Economic crisis in the Baltic States could be analyzed from various number of aspects, from the qualitative aspect - theory, as well as from quantitative aspect - statistical, based on statistical and economic indicators. Economic crisis in the Baltic States and its causes can be analyzed also from the global aspect, at the beginning of the financial crisis in the United States banking fiancial processes, mainly from banking sector, and also later passing to global scale, including other world banks. Most often, the economic crisis prevention measures are taken by finacial instruments, politics and also precausinary measures. The issue: The economical impact by the crisis on the economic situation in the Baltic States. The study objective: To identify the causes of the economic crisis and its impact to the cash flow, as well as the business environment more, from more favorable environment for the business from the impact to the economy. Analyze macroeconomic indicators of the Baltic States, the credit indicators relating to economic indicators. To recommend proposals and make conclusions in matter of ecomomic crisis and ints impact of the economy of the Baltic States Objectives: 1. View the essence of the economic crisis, from the theoretical point of view. 2. View the causes of the economic crisis and its impact to the Baltic States 3. Analyze the Baltic economies and its economic indicators, the business situation in the countries. 4. Analyze the Baltic macroeconomic indicators and credit attribute to economic indicators. 5. Draw conclusions of the and make proposals in matter of situation Keywords: economic crisis, the economic crisis in the Baltic States, the business environment in the Baltic States, macroeconimical indicators Baltic States.
Economic crisis in the the Baltic States
Keywords: Ekonomika; economic crisis; crisis in the Baltic States; the business environment in the Baltic States; macroeconimical indicators Baltic States