No vardarbības cietušo bērnu krimināltiesiskā aizsardzība - Frolova, Diāna (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma „No vardarbības cietušo bērnu krimināltiesiskā aizsardzība”. Darbā tiek dots Krimināllikuma tiesību normu apraksts un analīze, kas paredz atbildību par vardarbīgu attieksmi pret bērnu. Darbs satur 5 nodaļas. 1.nodaļā tiek izpētīts vardarbības pret bērnu vēsturiskais regulējums un attīstība. 1.nodaļā tiek analizēts vardarbības jēdziens, tā izpratne un veidi. Tiek analizēti starptautiskie tiesību akti, kas nosaka bērnu tiesību aizsardzību un kuros tiek atzīmēts bērnu īpašais stāvoklis, analizēti nacionālie tiesību akti, kas paredz bērnu aizsardzību. 4.nodaļā tiek analizēti Krimināllikumā noteiktie noziedzīgie nodarījumi, kas izpaužas kā vardarbība pret bērnu. Darba 5.nodaļā tiek salīdzināts Dānijas, Krievijas, Lietuvas vardarbības pret bērnu tiesiskais regulējums ar Latvijā esošo.

The theme of the Bachelor paper is „Children suffered from violence protection of Criminal law”. Paper reviews Criminal law norms determinating responsibility for violent treatment of a child. Paper consists of five parts. First part is dedicated to the research of historical regulations and development of child protection laws. The second part of the bachelor paper analyses the definition and types of abuse. The third part researches international law acts that determine protection of child rights and which mark child’s privileged status and define special children rights protective norms. The fourth part analyses criminal acts that are identified as violence against children within Criminal Law. The fifth part researches differences in regulations of criminal acts counted as violence against children between Latvia’s regulations and Russian Federation, Denmark and Lithuania.
Children suffered from violence protection of Criminal law
Keywords: Juridiskā zinātne