Datu noliktavu avotu datu apstrādes pieejas un to pielietojums praksē - Mikulāns, Aleksejs (Latvijas Universitāte, 2013)
Šajā darba autors apraksta datu integrācijas procesu, iespējamas problēmas un grūtības. Apskata integrācijas pieejas un salīdzināja tos. Mērķis pārbaudīt kurā no pieejām ir labāka un pie kādiem nosacījumiem.Teorētiskā daļā tika apskatīti arī iespējami konflikti un to kategorijas, ka arī risinājuma metodes. Praktiskajā daļā tika pielietoti materiāli, kas tika aprakstīti teorētiskājā daļā. Iegūtie rezultāti atspoguļo literatūras avotu analīzes rezultātus un apkopo praktiskas pielietošanas rezultātus.

In this paper the author described problems and difficulties of data integration process. To be able to select best approach, the author performed a review and a comparison of the data integration approaches. In theoretical part of the paperthe author described possible conflicts and conflict categories, as well as ways of solving them. In practical part of this paper the authorapplied on practice the knowledge obtained from the theory. Work results are literature analysisof data integration approaches and a summary of their usability on practice.
Approaches for processing of source data in data warehouses and its practical application
Keywords: Datorzinātne