Loģistikas darbinieka mācību satura atbilstība darba tirgus prasībām - Kurms, Raitis (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darba “Loģistikas darbinieka mācību satura atbilstība darba tirgus prasībām” mērķis ir izpētīt izglītības programmas “Loģistikas darbinieks” mācību satura atbilstību mūsdienu Latvijas darba tirgus prasībām. Pētījuma veikšanai tika izmantots jauktais pētījuma dizains, izmantojot anketaptauju un intervijas. Pētījumā tika iesaistīti 43 profesionālās izglītības iestāžu 3. un 4. kursa audzēkņi , 6 eksperti profesionālās izglītības jomā un 2 darba devēji loģistikas nozarē. Darbā tiek piedāvātas izstrādātās mācību satura un izglītība skvalitātes definīcijas, kā arī kritēriji mācību satura atbilstības darba tirgus izvērtēšanai. Tika secināts, ka kopumā izglītības programmas “Loģistikas darbinieks’ mācību saturs atbilst vietējā un starptautiskā tirgus prasībām, tomēr kvalitātes nodrošināšanai ir jāveic regulāra izvērtēšana un jāseko līdzi jaunākajām tendencēm, sevišķi digitalizācijas jomā.

The aim of the master’s thesis “Compliance of the curriculum of the logistics worker with the requirements of the labor market” is to study the compliance of the curriculum of the educational program "Logistics worker" with the requirements of the Latvian labor market. A mixed methods research design using a questionnaire and interviews was used to conduct the research. The 3rd and 4th year students (n=43) of professional education institutions, experts in the field of professional education (n=6) and employers in the logistics sector (n=2) were involved in the study. The author offers the developed definitions of curriculum and education quality, as well as criteria for evaluating the relevance of curriculum to the labor market requirements. It was concluded that, in general, the educational content of the educational program “Logistics worker” meets the requirements of the local and international market, however, for quality assurance, regular evaluation must be carried out and the latest trends must be followed, especially in the field of digitalization.
Compliance of the logistics employee's curriculum with the requirements of the labor market
Keywords: Izglītības zinātnes; loģistikas darbinieks; mācību saturs; darba tirgus; prasības