Pretkorupcijas pasākumu plāni, to izstrādes process un pielietojums: Rīgas Domes institūciju gadījums - Liņķe, Evija (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēmas aktualitāti apstiprina daudzās diskusijas par korupcijas ierobežošanu masu mēdijos, valdībā, kā arī visā sabiedrībā kopumā. Korupcija ir visas sabiedrības aizvien aktuāla problēma, kuras novēršanai tiek rasti aizvien jauni risinājumi. Darba mērķis ir izpētīt pretkorupcijas pasākumu plānu izstrādes gaitu Rīgas domes institūcijās un tas tika sasniegts saskaņā ar izvirzītajiem darba uzdevumiem. Uz darba izpētes jautājumu autores atbilde ir: iekļaujošam pretkorupcijas pasākumu plāna tapšanas procesam ir iedarbīga nozīme Rīgas domes institūciju darbinieku subjektīvajā vērtējumā. Darba hipotēze: Gadījumos, kad pretkorupcijas pasākumu plānu tapšanas process bija iekļaujošs, Rīgas domes institūciju darbinieki plānus vērtē kā iedarbīgus tiek pierādīta.

The theme of Bachelor Paper is confirmed by many discussions on limitation of corruption in mass media, government, as well as in all society in total. Corruption is problem, which is still topical in whole society, and for prevention of which again and again are found new solutions. Research aim of Bachelor paper is to investigate the course of anti-corruption action plan elaboration in Riga City council institutions, and it was achieved according to established research tasks. To research question of Paper, the answer is: inclusive anti-corruption activity plan has efficient importance in subjective assessment of Riga City Council institutions. Hypothesis of the Paper: In cases, when formation process of anti-corruption activities was inclusive, employees of Riga City Institution evaluates the plans as efficient is proved.
Plans against corruption, it development process and use: Riga city Council institutions case
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija)