Pirmā un Otrā pasaules kara latviešu karavīru dziesmu teksti: kopīgais un atšķirīgais - Skrebele, Krista (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darbā „Pirmā un Otrā pasaules kara latviešu karavīru dziesmu teksti: kopīgais un atšķirīgais” tiek analizēti dziesmu teksti vēršot uzmanību militārajiem, sabiedrības un indivīdu attēlojumiem, kā arī tiek sniegts ģeogrāfisko elementu raksturojums, kopīgās un atšķirīgās iezīmes. Apkopojot analizētos tekstus var spriest, ka strēlnieku un leģionāru uzskati bija salīdzinoši dažādi, lai gan ir arī daudz kā kopīga. Jāņem vērā fakts, ka dažas iezīmes atšķiras, jo hronoloģiski aplūkotie laiki to pieļauj. Bakalaura darbā tiek analizēti 123 dziesmu teksti – 66 strēlnieku un 57 leģionāru dziesmas. Darbu papildina autores apkopotās tabulas, kas palīdz darbu veidot uzskatāmāku un, balstoties uz apkopotajiem datiem, veikt skaitlisku un procentuālu uzskaitījumu par katru no nodaļām.

In the Bachelor thesis „Latvian soldier song lyrics of World War I and World War II: similarities and differences” song lyrics are analysed by putting emphasis on the representation of military, community and individuals, as well as provided with explanations of geographical characteristics and shown similar and different characteristics. Based on the conducted analysis, one can conclude that riflemen and legionnaires comparatively had different opinions although a lot of common can be noted too. One should also take into account that some of the features differ due to the examined time periods. In total 123 song lyrics were analysed – 66 from riflemen and 57 from legionnaires. The thesis is supplemented by tables that give more comprehensive view and based on collected data, allow numeric and percentage enumeration of every section.
Latvian soldier songs' lyrics of World War I and World War II: similarities and differences
Keywords: Vēsture; Kara dziesmu teksti; Strēlnieku dziesmas; Leģionāru dziesmas; Pirmais pasaules karš; Otrais pasaules karš