Kateholamīnu un to metabolītu selektīvai cietfāzes ekstrakcijai paredzēto molekulāri imprintēto polimēru adsorbcijas īpašību raksturojums. - Bernāte, Laura (Latvijas Universitāte, 2024)
Kateholamīnu un to metabolītu selektīvai cietfāzes ekstrakcijai paredzēto molekulāri imprintēto polimēru adsorbcijas īpašību raksturojums. Zinātniskais vadītājs Dr. chem., vadošais pētnieks Antons Podjava. Maģistra darbs fizikālajā ķīmijā, 47 lappuses, 16 tabulas, 25 attēli, 40 literatūras avoti. Latviešu valodā. Darbā ir apkopota informācija par kateholamīniem, cietfāzes ekstrakcijas principu, molekulāri imprintētiem polimēriem un adsorbcijas īpašībām, kā arī veikta kateholamīnu metabolītu (NMN un VMA) adsorbcija uz MIP un NIP. Adsorbēto vielu daudzums mērīts ar UHPLC/MS/MS.

Characterisation of adsorption properties of moleculary imprinted polymers intended for selective solid phase extraction of catecholamines and their metabolites. Scientific supervisor Dr. chem., lead researcher Antons Podjava. Master’s thesis in physical chemistry, 47 pages, 25 figures, 16 tables, 40 literature references. In Latvian. This project summarizes information about catecholamines, solid phase extraction, molecularly imprinted polymers and sorption properties. In experimental section adsorption of catecholamine metabolites (NMN and VMA) has been performed on MIP and NIP. The adsorbed quantity of the substances was measured by UHPLC/MS/MS.
Characterisation of adsorption properties of moleculary imprinted polymers intended for selective solid phase extraction of catecholamines and their metabolites.
Keywords: Ķīmija; Cietfāzes ekstrakcija; Kateholamīni; Adsorbcija; Molekulāri imprintēti polimēri; Adsorbcijas izotermas