Tīmekļa bāzētas programmatūras vienībtestēšana - Dmitrijevs, Antons (Latvijas Universitāte, 2009)
Automātiska vienībtestēšana un tās pielietojums aplikāciju izstrādē ir jauna tendence, kas ļauj paātrināt izstrādes procesu, palīdzot izvairīties no kļūdu atkārtotas parādīšanās. Modernas izstrādes pieejas, kas ir saistītas ar aplikāciju automātisku vienībtestēšanu, ļauj radīt programmatūras specifikācijas un palīdzēt programmētājiem labāk saprast jaunās funkcionalitātes būtību pirms izstrādes. Šo pieeju izmantošana uzlabo izstrādes procesu, gūstot pārliecību programmas darbības pareizībā, veicinot potenciālo izmaiņu izmaksas samazināšanu, kas ir viens no svarīgākajiem konkurētspējas faktoriem mūsdienās informācijas tehnoloģiju tirgū.

Automated unit testing and it’s applicability in software development is a new tendency that allows to quicken the development process, helping to avoid bug reappearing. Modern development approaches, that are related to software automated unit testing, allow to build software specifications and help developers better understand a new functionality before the actual development process. The use of those approaches lead to a development process improvement, better confidence in software’s correctness and reduction of a potential change costs, that is one of the most important factors of successful competition on the modern information technology market.
Web-based software unit testing
Keywords: Datorzinātne