Sociālā rehabilitācija bērniem ar funkcionāliem traucējumiem: Olaines novada piemērs - Ašmane, Inga (Latvijas Universitāte, 2024)
Maģistra darba „Sociālā rehabilitācija bērniem ar funkcionāliem traucējumiem: Olaines novada piemērs” mērķis ir analizēt sociālās rehabilitācijas nodrošināšanu bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, pamatojoties uz Olaines novada piemēra. Teorētiskā pamatojumā tiek aplūkots sociālās rehabilitācijas, bērnu ar funkcionāliem traucējumiem, sociālās ilgtspējas jēdziens, kā arī ekoloģiskā sistēmu teorija un uz personu centrēta pieeja. Empīriskā pētījumā izmantota gadījuma analīze un veiktas 12 daļēji strukturētas intervijas ar speciālistiem un bērnu vecākiem. Rezultātā ir izstrādāti priekšlikumi kvalitatīvu, uz bērnu vajadzībām vērstu, sociālās rehabilitācijas pakalpojumu īstenošanai.

The objective of the master's thesis "Social Rehabilitation for Children with Functional Disabilities: The Example of Olaine Municipality" is to analyze the provision of social rehabilitation for children with functional disabilities, based on the example of Olaine Municipality. The theoretical foundation examines the concepts of social rehabilitation, children with functional disabilities, social sustainability, as well as ecological systems theory and a person-centered approach. The empirical study employs case analysis and conducts 12 semi-structured interviews with specialists and parents of the children. As a result, proposals have been developed for the implementation of high-quality, child-centered social rehabilitation services.
"Social Rehabilitation for Children with Functional Disabilities: The Example of Olaine Municipality
Keywords: Sociālā politika un sociālā darba organizācija; bērns ar funkcionāliem traucējumiem; sociālā rehabilitācija; ekoloģiskā sistēmu teorija; uz personu centrētā pieeja; sociālā ilgtspēja