Finanšu analīzes pielietojums AS “Latvijas Jūras medicīnas centrs” finansiālā stāvokļa novērtēšanai un turpmākas darbības uzlabošanai - Pahomova, Lidija (Latvijas Universitāte, 2020)
Diplomdarba mērķis ir, pamatojoties uz finanšu analīzes rezultātiem, novērtēt AS "Latvijas Jūras medicīnas centrs" finansiālo stāvokli un izstrādāt priekšlikumus tās uzlabošanai. Ar finanšu analīzes palīdzību atklātas problēmas, ļauj pielāgoties situācijai, veikt darbības uzlabojumus un samazināt iespējamo zaudējumu apmēru. Pētījumā gaitā tiek konstatēts AS "Latvijas Jūras medicīnas centrs" zems rentabilitātes līmenis, aprites rādītāju neapmierinošs lielums, kā arī paaugstināts likviditātes līmenis. Tādējādi, priekšlikumi vērsti rentabilitātes, likviditātes, aprites rādītāju uzlabošanai, lai uzņēmums būtu spējīgs turpmākos periodos strādāt veiksmīgāk (samazinot zaudējumus un palielinot peļņu). Atslēgvārdi: finanšu analīze, rentabilitāte, likviditāte, maksātspēja, bankrots.

The aim of the work is to assess the financial condition of JSC “Latvijas Jūras medicīnas centrs” and using the results of its financial analysis to present ideas for improvement. By means of the financial analysis it is possible to adapt to the situation, improve the activity and to reduce the quantity of possible losses. In the course of the work it was stated that “Latvijas Jūras medicīnas centrs” has low limit of profitability, the turnover indexes are at the unsatisfactory volume and the liquidity level is excessive too. Thus, the suggestions made in the work are aimed at the profitability, liquidity and turnover improvement in order the company would be able to act more effectively (reducing the losses and increasing the profit). The keywords are: financial analysis, profitability, liquidity, insolvency, bankrupt.
The Usage of the Financial Analysis for Evaluation of the JSC “Latvijas Jūras medicīnas centrs” Financial Status and Improving its Further Activity
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; rentabilitāte; likviditāte; maksātspēja; bankrots