Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumdošanas vēsturiskā attīstība Latvijā - Tūra, Jolanta (Latvijas Universitāte, 2012)
Latvijas Republikas nodokļu politika ir ļoti mainīga un neparedzama, jo nemitīgie grozījumi un izmaiņas Latvijas valsts likumdošanā netiek veikti ilgtermiņā. Par iemeslu tam ir, ka grozījumi nenotiek uz iepriekšējās pilnvērtīgas analīzes un veikti saskaņojot ar izpētes bāzi. Pētījuma mērķis ir izpētīt iedzīvotāju ienākuma nodokļa likumdošanas attīstību laika posmā no 2007.gada līdz 2011.gadam Latvijā, salīdzinot to ar Lietuvas un Igaunijas praksi un piedāvājot priekšlikumus iedzīvotāju ienākuma nodokļa attīstības problēmas risināšanā. Pētījums ir izstrādāts 2 nodaļās, 7 apakšnodaļās un apakšnodaļām ir 6 iedalījumi, kā arī bakalaura darbam ir pievienoti darba autora secinājumi un priekšlikumi. Pētījuma beigās ir pievienoti pielikumi. Bakalaura darbā izmantota informācija no Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem, oficiāliem statistikas krājumiem, grāmatām un interneta resursiem. Latvijas Republikas nodokļu politika ir izpētīta un salīdzināta ar Igaunijas un Lietuvas pieredzi. Darba autors ir izstrādājis priekšlikumus, kā varētu uzlabot iedzīvotāju ienākuma nodokļa valsts likumdošanu ilgtermiņā. Atslēgvārdi: IIN, LR nodokļu politika, LR likumdošana.

Latvian tax policy is highly variable and unpredictable, due to the continuous changes in state law are not taken long term. The reason is that the amendment does not take place prior to full analysis and researchbase. The research aim is to explore the personal income tax legislative development during the period from 2007 till 2011 in Latvia, compare it with the Lithuanian and Estonian practice and offer proposals for the development of the tax problem. The researh is developed in 2 chapter, 7 sections and 6 subsections, as well undergraduate work is accompanied by the author's conclusions and proposals. End of the researh are added attachments. In undergraduate work is used information from the Latvian legislation, official statistics stocks, books and internet resources. Latvian tax policies are explored and compared with Estonia and Lithuania's experience. The author has developed proposals to improve the income tax legislation in the long term. Keywords: personal income tax, Latvian tax policy, Latvian legislation.
Personal income taxe historical development in Latvia
Keywords: Ekonomika