Latvijas Republikas Valsts Prezidenta pilnvaras un funkcijas, to paplašināšana un robežas - Roga, Elgars (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbā „Latvijas Republikas Valsts Prezidenta pilnvaras un funkcijas, to paplašināšana un robežas” autors analizē dažādus aspektus, kas saistīti ar Latvijas Republikas Valsts prezidenta funkcijām un pilnvarām vēsturiskā un salīdzinošā kontekstā. Darba mērķis ir izvērtēt, vai Latvijas Republikas Valsts prezidenta funkcijas un pilnvaras būtu paplašināmas. Darbā ir analizēts Valsts prezidenta jēdziens, Valsts prezidenta institūta izcelsme Latvijā, dažādas Latvijas Republikas Valsts prezidenta funkcijas un pilnvaras. Autors salīdzina šīs pilnvaras un funkcijas ar Valsts prezidenta funkcijām un pilnvarām Lietuvā, Igaunijā un Vācijā. Autors sniedz arī priekšlikumus saistībā ar Latvijas Republikas Valsts prezidenta funkciju un pilnvaru paplašināšanu. Darbā izmantotas dažādas publikācijas un zinātniskā literatūra latviešu, angļu, krievu un vācu valodās.

In bachelor’s thesis „The enlargement of the President’s functions and powers and its borders” the author considers various aspects related to the functions and powers of the President of the Republic of Latvia in historical and comparative context. The target of the bachelor’s thesis is to evaluate whether there should be an expansion of the functions and powers of the President of the Republic of Latvia. The concept of the President, the genesis of the President institution in Latvia, various functions and powers of the President of the Republic of Latvia are analyzed. The author compares these functions and powers with the functions and powers of the presidents in Lithuania, Estonia and Germany. The author also gives proposals related to the expansion of the powers and functions of the President of the Republic of Latvia. Various publications and scientific literature in Latvian, English, Russian and German were used.
The enlargement of the Presidents functions and powers and its borders.
Keywords: Juridiskā zinātne