Seksuālo minoritāšu tiesības Latvijā un ārvalstīs - Ābols, Edgars (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darbā „Seksuālo minoritāšu tiesības Latvijā un ārvalstīs” autors pētījis dažādus seksuālo minoritāšu tiesību aspektus: viendzimuma laulības, reģistrētās partnerattiecības, lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu bērna adopcijas tiesības, seksuālo minoritāšu tiesības krimināltiesībās, kriminālprocesā, administratīvajā procesā, civilprocesā, mantojuma tiesībās, dzīvesvietas jautājumu tiesībās, medicīnas tiesībās, nodokļu tiesībās, imigrācijas tiesībās u.c. Darba mērķis ir izvērtēt, vai Latvijas seksuālo minoritāšu tiesību regulējums atbilst tiesiskas valsts prasībām. Autors piedāvā risinājumus, lai atrisinātu galvenās problēmas, kas saistītas ar seksuālo minoritāšu tiesībām Latvijā. Darbā izmantota zinātniskā literatūra, normatīvie tiesību akti, kā arī tiesu prakse un dažādas publikācijas latviešu, angļu, vācu, franču, latīņu valodā un ebreju valodā (ivritā). Šajā bakalaura darbā ir 50 lapas.

In the bachelor’s paper ‘The rights of sexual minorities in Latvia and foreign countries’ the author considers various aspects of the rights of sexual minorities in Latvia and foreign countries – same-sex marriage, civil unions, lesbian, gay, bisexual and transgender rights to adopt a child, the rights of sexual minorities in criminal law, criminal procedure, administrative procedure, civil procedure, inheritance law, housing law, medicine law, tax law, immigration law etc. The target of this work is to evaluate whether the rights of sexual minorities in Latvia are in conformity with the principle of a law-governed state. The author gives proposals to solve the main problems regarding the rights of sexual minorities in Latvia. Scientific literature, normative acts, as well as jurisprudence and different publications in Latvian, English, German, French, Latin and Hebrew were used. This bachelor’s paper consists of 50 pages.
Rights of sexual minorities in Latvia and foreign countries
Keywords: Juridiskā zinātne