Banku riski un to vadīšanas metodes AS "Norvik banka" - Nagle, Egle (Latvijas Universitāte, 2015)
Izvēlētā bakalaura darba tēma ir aktuāla ne tikai no bankas efektīvas darbības viedokļa, bet arī no jebkura uzņēmuma, kurš veic saimniecisko darbību, pastāvēšanas viedokļa. Jo jebkurš uzņēmums, jebkura iestāde, kura veic komercdarbību ikdienā saskaras ar dažādiem riskiem. To neesamība vienkārši nav iespējama. Bakalaura darba mērķis ir identificēt nozīmīgākos riskus banku darbībā kopumā un to vadīšanas iespējas, apskatot šo jautājumu arī uz praktiska piemēra (par risku vadīšanu AS „Norvik banka”). Bakalaura darba mērķa sasniegšanai ir izvirzīti šādi uzdevumi: •Izanalizēt pieejamo zinātnisko literatūru par riskiem un to veidiem. •Noteikt svarīgākos riskus, ar kuriem bankas saskaras. •Izpētīt atbilstošo risku novērtēšanas paņēmienus. •Izpētīt atbilstošo risku vadīšanas paņēmienus •Izpētīt LR tiesiskajos aktos un likumos noteikto kārtību risku vadīšanas un uzraudzības procesā. •Izpētīt AS „Norvik banka” riskus un to klasifikāciju; •Izpētīt AS „Norvik banka” riskus un noteikt galvenos. •Izpētīt kā Krievijas ekonomiskā situācija ietekmē AS „Norvik banka” darbību.

The following bachelor thesis is not only topical from banks effective operation viewpoint , but also from any company that is doing any economic activity perspective viewpoint. Because any company , any institution that does any business on a daily basis encounters various risks. Risk absence is simply not possible. The bachelors thesis goal is to identify the most important risks of the banking activity in general and their management options by looking at this question in the practical example (on the risk management of JSC ‘’Norvik banka’’.) To reach the bachelors thesis goal the following tasks were raised: •To analyze the available scientific literature about risks and their types. •To identify the most important risks faced by the bank. •To explore appropriate risk assessment techniques. •To explore appropriate risk manegement techniques. •To explore the Latvian Republic legal acts and law for risk management and monitoring process. •To explore JSC ‘’Norvik banka’’ risks and it’s classificaton. •To explore JSC ‘Norvik banka’’ risks and choose the key risks. •To explore how the Russian economic situation affects JSC ‘’Norvik banka’’ operation.
Bank Risks and Their Management Capabilities JCS "Norvik banka"
Keywords: Ekonomika; risku veidi; risku klasifikācija; finanšu riski; kapitāla pietiekamība; AS „Norvik banka” riski