Personāla atlases procesa analīze un tās pilnveidošana uzņēmumā SIA "Mogotel". - Afanasjeva, Ņina (Latvijas Universitāte, 2020)
Bakalaura darba tēma ir personāla atlases procesa analīze un tās pilnveidošana uzņēmumā SIA’’Mogotel’’. Mūsdienās personāla loma uzņēmumā aizvien pieaug. Jebkurā uzņēmumā veiksmīga darbība ir atkarīga no uzņēmuma spējas atrast piemērotu darbinieku, kurš nākotnē kvalitatīvi pildīs savu darbu. Šīs temats ir ļoti aktuāls uzņēmumā SIA’’Mogotel’’, jo kvalitatīvi un pareizi atlasīts personāls nosaka gan uzņēmuma attīstības iespējas, gan pakalpojumu sniegto līmeni, gan uzņēmuma produktivitāti un kas ir vissvarīgākais uzņēmuma ilglaicīgo darbību. Bakalaura darba mērķis ir izpētīt personāla atlases procesu uzņēmumā SIA’’Mogotel’’, kā arī izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma SIA’’Mogotel’’ personāla atlases procesa uzlabošanai. Mērķa sasniegšanai un darba īstenošanai tika izvirzīti šādi uzdevumi: veikt personāla atlases teorētisko raksturojumu, lai izprastu personāla atlases procesa nozīmi, veidus un metodes, iepazīties ar uzņēmuma SIA’’Mogotel’’ darbību un raksturot to, analizēt personāla atlases procesa īstenošanu uzņemumā SIA’’Mogotel’', pamatojoties uz uzņēmuma nepublicētiem datiem, datiem iegūtiem no aptaujas rezultātiem un intervijas ar uzņēmuma personāla daļas speciālistu. Darba noslēgumā darba autore sniedz secinājumus un piedāvā priekšlikumus uzņēmuma SIA’’Mogotel’’ personāla atlases procesa uzlabošanai un pilnveidošanai. Bakalaura darbs sastāv no 71 lappusēm, 3 nodaļām. Darbs ietver 2 tabulas, 20 attēlus un 13 pielikumus.

Bachelors thesis is an analysis of personnel selection process and its improvement in SIA’’Mogotel’’. Nowadays, the role of staff in the company is increasing. The success of any business depends un the ability of the company to find a suitable employee who will do the job on the highest level in future. The topic is very relevant for SIA’’Mogotel’’ company because well-selected staff determines the company’s development capabilities, the level of services that provided, as well as the productivity of the company and what is the most important – provide lon-term performance of the company. The aim of the bachelor thesis is to explore the personnel selection process in SIA’’Mogotel’’ as well as to develop suggestions for the improvement of the personnel selection process of SIA’’Mogotel’’. In order to achive the goal and implementation of the work, the following tasks were identified: to describe the personnel selection process, in order to understand the importance, types and methods of it, to get acquainted with the company’s activities and describe them, to analyse personnel selection process in particular company, based on unpublished data of the company, data obtained from survey results and interview with speciālists form human resource department. At the end of the work, the author gives conclusions and suggestions for peronnel selection process improvement and development in company SIA’’Mogotel’’. The bachelor’s paper consists of 71 pages, 3 chapters. The work includes 2 charts, 20 pictures and 13 appendices.
Analysis of personnel selection process and its improvement in company“Mogotel".
Keywords: Vadībzinātne; personāla atlases process; personāla piesaiste; personāla atlases veidi; personāla atlases metodes; darbinieki