Sergejs Jeseņins filoloģiskajos romānos. - Averčenko, Aleksandrs (Latvijas Universitāte, 2013)
Šis pētījums ir veltīts Sergeja Jeseņina tēla izpētīšanai filoloģiskajos romānos. Filoloģiskie romāni «Romans bez meliem», «Mans dimanta vainags», «Trakais kuģis», «Orfogrāfija» un «Inde» tika izmantotas kā analīzes materiāls. Darbs sastāv no divām daļām. Pirmā daļa izceļ galvenos teorētiskos jautājumus, kas nepieciešami, lai veiktu pētījumu. Otrajā daļā, saskaņā ar uzdevumiem, tiek atklātas dažādu autoru īpašibas izveidojot Sergeja Jeseņina tēlu filoloģiskajos romānos. Pētījums var būt interesants filologiem, kuri nodarbojas ar līdzīgiem jautājumiem, kā arī visiem ieinteresētajiem.

The Bachelor paper is devoted to an investigation of Sergey Esenin’s character in the philological novels. Philological novels «Novel without Lie» by A. Mariengoff, «The Crazy Ship» by O. Forsh, «My Diamond Crown» by Valentin Kataev, «The Orthography» by D. Bykov and «The Poison» by A. Laptev are the base for the analysis. The Bachelor paper consists of two parts. In the first part the main theoretical questions necessary for carrying out the research are taken up. In the second part the peculiarities of the rendering of Sergei Yesenin’s character produced by the authors-philologists are revealed consecutively, according to objectives of the research. This research may be interesting for philologists dealing with similar issues as well as forall the non-specialist audience interested in the subject.
Sergei Yesenin in the Philological Novels.
Keywords: Valodniecība