Videi draudzīgas uzņēmējdarbības attīstības iespējas Latvijā - Belyaeva, Oxana (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darba „Videi draudzīgas uzņēmējdarbības attīstības iespējas Latvijā” temata aktualitāti nosaka straujas ekonomikas attīstības kaitējums apkārtējai videi. Kā reakcija uz šo problēmu, pasaulē un Latvijā sāka parādīties ekoloģiski tīras pārtikas un sadzīves produkciju ražošanas uzņēmumi. Savukārt, ekoprodukcijas ražošanas, uzglabāšanas un realizācijas izmaksas ievērojami pārsniedz parasto produkciju izmaksas. Tāpēc darba mērķis bija izanalizēt videi draudzīgas uzņēmējdarbības priekšrocības un trūkumus, attīstības iespējas un perspektīvas Latvijā. Darba apjoms ir 78 lpp., sastāv no 3 daļām, kuras ietver 7 grafikus, 4 shēmas, 4 tabulas, vienu anketu (pielikumā). Atslēgvārdi: vides aizsardzības likumdošana, videi draudzīgs uzņēmums, attīstība Latvija, ekotūrisms, ekoprodukcija.

The master works themes "Environmentaly Friendly Entrepreneurship Development Possibilities in Latvia" actuality defines harm of fast development of economy on environment. As a result of reaction to the given problem, in the world, and in Latvia, the enterprises for manufacture of a non-polluting foodstuff and household goods began to appear. In turn, expenses on manufacture, storage and realisation eco-goods considerably exceed expenses on simple production. Therefore the work purpose - to analyse advantages and lacks of enterprise activity favorable for environment, possibility and development prospect of Latvia. Work consists of 78 pages, work is divided into 3 parts which include 7 schedules, 4 schemes, 4 tables, one questionnaire (in the appendix). Keywords: the legislation of environment favorable for environment the enterprise, development in Latvia, eco-tourism, eco-production.
Environmentaly Friendly Entrepreneurship Development Possibilities in Latvia
Keywords: Ekonomika