Iekšējās un ārējās vides faktoru analīze uzņēmumā SIA “Silver Standart Houses”. - Zinare, Elizabete Stefānija (Latvijas Universitāte, 2023)
Darba mērķis ir izpētīt un analizēt SIA “Silver Standart Houses” iekšējās un ārējās vides faktorus, identificēt uzņēmuma stiprās un vājās puses, draudus un iespējas un izstrādāt priekšlikumus darbības pilnveidošanai. Bakalaura darbs sastāv no 3 pamatnodaļām. Pirmajā nodaļā tiek apskatīts un analizēts iekšējās un ārējas vides faktoru teorētiskais aspekts. Otrajā nodaļā darba autore veic SIA “Silver Standart Houses” iekšējās un ārējās vides analīzi, pamatojoties uz uzņēmuma sniegto informāciju un dokumentiem, interneta resursiem, kā arī autores veikto interviju ar uzņēmuma pārdošanas vadītāju. Trešajā nodaļā darba autore veic darbinieku un klientu aptauju analīzi un, no iegūtajiem rezultātiem 2. un 3. nodaļā, izveido uzņēmuma SVID analīzi. Darba nobeigumā autore izsaka secinājumus un sniedz priekšlikumus SIA “Silver Standart Houses” darbības pilnveidošanai. Atslēgas vārdi: iekšējās vides faktori, ārējās vides faktori, SVID analīze

The aim of the thesis is to study and analyse the internal and external environmental factors of Ltd "Silver Standart Houses", to identify the strengths, weaknesses, threats and opportunities of the company and to develop proposals for improving the company's performance. The bachelor thesis consists of 3 main chapters. The first chapter deals with the theoretical aspect of internal and external environmental factors. In the second chapter the author analyses the internal and external environment of Ltd “Silver Standard Houses” on the basis of information and documents provided by the company, internet resources and an interview with the sales manager of the company. In the third chapter, the author analyses the employee and customer surveys and, from the results obtained in chapters 2 and 3, creates a SWOT analysis of the company. Finally, the author draws conclusions and makes proposals for improving the performance of Silver Standart Houses Ltd. Keywords: internal environmental factors, external environmental factors, SWOT analysis
Analysis of internal and external environmental factors in Ltd “Silver Standart Houses”.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Iekšējās vides faktori; Ārējās vides faktori; SVID analīze; Konkurētspēja