Ekonomikas vienmērīgas attīstības pozitīvie piemēri pasaulē - Pavlovs, Maksims (Latvijas Universitāte, 2009)
“Ekonomikas vienmērīgas attistības pozitīvie piemēri pasaulē”. Maksims Pavlovs. Darba vadītājs docente, Dr. Viesturs-Pauls Karnups. Darbs sociālo zinātņu bakalaura ekonomikā profesionāla grāda iegūšanai: 73 lpp., 10 attēli, 10 tabulas, 19 izmantotās literatūras un citi informācijas avoti, 3 pielikumi. Atslēgvārdi: VIENMĒRĪGA ATTĪSTĪBA, ERHARDA REFORMAS, INDIKATĪVA PLĀNOŠANA, TEČERISMS. Mana darba mana darba mērķis ir izpētīt dažus ekonomikas vienmērīgās attīstības piemērus un izskatīt to iespējamo pielietojumu Latvijas modelim. Šajā darbā tika izskatīti ekonomikas attīstības piemēri: L. Erharda reformas Vācijā, Indikatīvā plānošana Francijā un Tetčerisma pamati Lielbritānijā. Lai dziļāk izpētītu šo jautājumu, sākumā tika izskatīts vienmērīgās attīstības ideju teorētiskais pamatojums, un, protams, paši piemēri. Tad tika veikta katra piemēra analīze. Nobeigumā tika izklāstīts autora viedoklis par šo ideju pielietošanas efektivitāti Latvijā, un tika veikta neliela prognoze priekš Latvijas ekonomikas vienmērīgās attīstības.

“ Positive Examples in the world of Even Economic Development”. Maksims Pavlovs. Foreman, Associate professor Dr. Viesturs-Pauls Karnups. Bachelor’s of Economic science professional degree: 73 pages, 10 pictures, 10 tables, 19 used literature and others information source and 3 supplements are used in this work. Keywords: EVEN ECONOMIC DEVELOPMENT, ERHARD REFORMS, INDICATIVE PLANNING, THATCHERISM. The main goal of this work is to research some examples of positive even economy development and possibility of implementation of those examples into the Latvian model. Among the topics touched are: reforms of German economy done by L. Erhard, Indicative planning done in France and the basics of Thatcherism in Great Britain. In order to deepen to research the work contains theoretical basis for balanced growth ideas with some examples. Each example was analyzed evaluated. As a finish author shares his views on effectiveness of these models in relation to Latvian economic model and tries to find some suggestions for even development.
Positive Examples in the World of Even Economic Development
Keywords: Ekonomika