Dzelzceļa radītā trokšņa līmeņa novērtējums Ludzā - Lisovska, Evija (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darbā “Dzelzceļa radītā trokšņa līmeņa novērtējums Ludzā” raksturots dzelzceļa satiksmes radītais troksnis, tā specifika, veikta iedzīvotāju aptauja novērtējot traucējuma raksturu. Darba ietvaros, izmantojot tiešo trokšņa līmeņa mērījumu metodi, tika veikti dzelzceļa transporta radītā trokšņa līmeņa mērījumi Ludzā. Veikti mērījumi 27 monitoringa punktos, atšķirīgos meteoroloģiskajos apstākļos, sezonās un transporta kustības režīmos nakts periodā. Trokšņa līmeņa mērījumi veikti laika periodā no 2018. gada aprīļa līdz 2019. gada februārim, iegūtie rezultāti statistiski apstrādāti (veikta korelāciju analīze) un kartēti. Darba apjoms ir 48 lapas, tas ietver 17 attēlus, 5 tabulas, 4 pielikumus, izmantoti 36 literatūras avoti.

The bachelor thesis "Assessment of railway noise level in Ludza" describes noise caused by railway traffic, as well as provides its evaluation based on a survey. Using direct noise measurement method, numerous tests were done to check noise levels around railway in Ludza. Tests were done in 27 different monitoring points, during different weather conditions and seasons at night period. Also, during different working hours of railway. Noise level measurements were taken over a time from April 2018 and February 2019, results are statistically processed (correlation analysis) and mapped. The amount of bachelor thesis is 48 pages, 17 pictures, 5 tables, 4 appendices, 36 literature sources are used.
Assessment of railway noise level in Ludza
Keywords: Vides zinātne; dzelzceļa troksnis; trokšņa mērījumi; Ludza; piesārņojums