Darba drošības kultūras veicināšana organizācijās. Preventīvie pasākumi. - Plakanis, Reinis (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba tēma ir „Darba drošības kultūras veicināšana organizācijās. Preventīvie pasākumi ”. Maģistra darba mērķis bija analizēt, loģistikas un citās nozarēs, kā darba drošības kultūras līmenis ietekmē nelaimes gadījumus un arodslimības, analizēt risku novērtēšanas metodes un instrumentus darba drošības kultūras veicināšanai. Izstrādāt preventīvos pasākumus darba vides risku samazināšanai un darba drošības kultūras veicināšanai. Maģistra darbs izstrādāts 4 daļās. 1. daļā tiek analizēta literatūra par situāciju darba aizsardzībā loģistikā. 2. daļā tiek aprakstītas risku novērtēšanas un darba drošības kultūras veicināšanas metodes. Darba 3. daļā tika veikta risku analīze un apkopots sabiedrības viedoklis. 4. nodaļā, pamatojoties uz darba trešās daļas analīzi, tika izstrādāti preventīvie pasākumi darba drošības kultūras veicināšani un risku samazināšanai. Secināts, ka darba drošības kultūras līmenis ir saistīts ar nelaimes gadījumu un arodslimību skaitu. Darbs sastāv no 82 lapām, 9 tabulām, 41 attēliem un 2 pielikumiem.

Master’s theme is „Promotion of safety culture in organisations. Preventive measures”. Master’s objective was to analyse in logistics and another industryes how safety culture affects accidents and occupational deseases, analyze risk assessment methods and tools to promote safety culture. Develope preventive measures to reducē the risks and promote safety culture. Master was developed in 4 parts. In part 1 analyzes literature about work safety in logistics. In part 2 are described the risk assessment and safety promotion methods. Part 3 is for risk analysis and summarizing society opinion. There are studied and analyzed the results. In part 4 based on the analysis are developed preventive measures for promoting safety culture and risk reduction. Concluded that safety culture is related to accidents and occupational deseases. Master consists of 82 pages 9 tables, 41 pictures and 2 annexes.
Promotion of safety culture in organizations. Preventive measures.
Keywords: Darba vides aizsardzība un ekspertīze; darba drošības kultūra; loģistika; ergonomika; darba vides riski