LR pašnodarbinātā persona, tās saimnieciskās darbības uzskaite un maksājamie nodokļi - Herberga, Tanita (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarba tēma ir „LR pašnodarbinātā persona, tās saimnieciskās darbības uzskaite un maksājamie nodokļi”. Diplomdarba mērķis ir izpētīt pašnodarbinātās personas statusu, pašnodarbinātās personas grāmatvedības kārtošanu un maksājumos nodokļus, un sniegt priekšlikumus pašnodarbinātās personas darbības un grāmatvedības kārtošanas pilnveidošanai. Diplomdarbā novērtēts pašnodarbinātās personas statuss, izpētīts, kādus nodokļus maksā pašnodarbinātā persona, kā kārto grāmatvedību pašnodarbinātās personas, kā arī sniegti priekšlikumi par pašnodarbinātās personas darbības un grāmatvedības pilnveidošanu. Diplomdarba apjoms: 63 lappuses, tai skaitā ietvertas 6 tabulas, 3 attēli, 3 pielikumi. Atslēgvārdi: pašnodarbinātā persona, grāmatvedības kārtošana, nodokļi, uzskaite.

Topic of diploma thesis is "LR self-employed, its economic activity payable records and taxes". Diploma work the objective is to examine the status of self-employed persons, self-employed persons and payments accounting, taxes, and to make proposals for self-employed activities and the development of the sort of accounting Diploma thesis assesses the status of self-employed persons, investigate, any taxes paid to the self-employed person, as the sort of accounting the self-employed, as well as proposals for self-employed persons operating and accounting development. Diploma thesis: 63 page, including 6 tables, 3 pictures, 3 annexes. Keywords: self-employed person, sort of accounting, taxes, records.
LR self-employed, its economic activity payable records and taxes
Keywords: Ekonomika; pašnodarbinātā persona; grāmatvedības kārtošana; nodokļi; uzskaite