Sociālo nodokļu sistēmas darbības analīze un attīstība Eiropas Savienībā un Latvijā - Semjonova, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba tēma ir „Sociālo nodokļu sistēmas darbības analīze un attīstība Eiropas Savienībā un Latvijā”. Darba mērķis ir veikt sociālo nodokļu sistēmas darbības analīzi Eiropas Savienībā un Latvijā, izanalizēt to ietekmi uz sociālās aizsardzības sistēmu ES valstīs un Latvijā, salīdzināt rādītājus ES un Latvijā, atklājot pozitīvus faktorus un trūkumus, kā arī izstrādāt priekšlikumus Latvijas sociālās apdrošināšanas sistēmas pilnveidošanai. Maģistra darbs sastāv no trīs nodaļām un nobeiguma, kurā ir iekļauti secinājumi un priekšlikumi sociālās apdrošināšanās sistēmās pilnveidošanai. 1.nodaļā apskatīta sociālo nodokļu būtība un veidošanas pamatprincipi ES valstīs un Latvijā. 2.nodaļā tiek analizēti sociālie nodokļi ES valstīs un Latvijā un to ietekme uz sociālo aizsardzības sistēmu. 3.nodaļā tiek izskatīta ES valstu un Latvijas sociālo nodokļu un sociālās stratēģijas attīstība. Maģistra darba apjoms ir 111 lappuses, darbā ir iekļauti 26 attēli un 8 tabulas.

Master's thesis: "Social tax system performance analysis and development in the European Union and Latvia".The objective is to make a social analysis of the taxation system in the European Union and Latvia, analyze their impact on the social protection systems of the EU countries and Latvia, and compare rates in the EU and Latvia, revealing the positive factors and disadvantages, as well as proposals for improvement of the social security system in Latvia. Master's thesis consists of three chapters and a conclusion, which consists of conclusions and recommendations for improvement of the social security systems. Chapter 1 deals with the nature of the social tax and basic principles of social tax formation in the EU countries and Latvia. Chapter 2 analyzes the social taxes in EU countries and Latvia, and its impact on the social protection system. Chapter 3 describes the development of social taxes and social strategies in EU and Latvia.Master's thesis amounts to 111 pages
Social tax system performance analysis and development in the European Union and Latvia
Keywords: Ekonomika