Morālā un materiālā kaitējuma kompensācija kriminālprocesā - Mandelberga, Diāna (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba ietvaros tika pētīta Kriminālprocesa likuma 26.nodaļas normu piemērošana un to atbilstība cietušā un personas, kurš nodarījis kaitējumu cietušajam, tiesībām un materiālajām interesēm. Kā maģistra darba mērķis tika izvirzīts izanalizēt kaitējuma kompensācijas subjektus, kompensācijas jēdzienu un apmēra noteikšanas kritērijus. Ņemot vērā, ka Kriminālprocesa likuma mērķis ir krimināltiesisko attiecību taisnīgs noregulējums, maģistra darbā, analīzes rezultātā, tiek sniegti priekšlikumi Kriminālprocesa likuma normu pārveidei, lai tās atbilstu Kriminālprocesa likuma 1.pantā izteiktajam mērķim, proti, krimināltiesisko attiecību taisnīgam noregulējumam.

Master’s thesis analyzes chapter 26th of Criminal Procedure Law enforcement and it’s adequacy with the victim and person, who caused the harm to victim, rights and material interests. The aim of Master’s thesis was analyze subjects of compensation for damage, the compensation concept and criteria to determine the amount of compensation. Given that the goal of The Criminal Procedure Law is criminal relation fair regulation, Master’s thesis are giving proposals in order what needs to be changed in Criminal Procedure Law, to match with Criminal Procedure goal, which is determined in Criminal Procedure Law Section 1 – criminal relation fair regulation.
Moral and material compensation in criminal procedure
Keywords: Juridiskā zinātne