Eiropas Savienības valstu ekonomiskās drošības analīze. - Baranovska, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2014)
Šobrīd starptautisko attiecību attīstības ietekmē palielinās valstu atkarība vienai no otras, tāpēc ir svarīga kvantitatīvās metodes esamība ekonomiskās drošības līmeņa ES valstīs analīzei un ekonomiskās drošības veidošanas sfēru identificēšanai, lai laikus būtu iespējams, pielietojot pareizus instrumentus un politikas, novērst potenciālus draudus, kas var ietekmēt ne tikai valsts, bet visas Savienības ekonomisko labklājību. Tā kā šobrīd nepastāv vienotas un pilnīgas ekonomiskās drošības kompleksās analīzes metodes ES valstīm, šīs bakalaura darbs izstrādāts ar mērķi noteikt ES valstu ekonomiskās drošības līmeni, pielietojot eksistējošās un izstrādāto ekonomiskās drošības analīzes metodes un salīdzināt visu izmantoto metožu rezultātus, lai turpmāk būtu iespējams papildināt eksistējošas metodes un uz piedāvātās pētījuma bāzes formulēt jaunas ekonomiskās drošības analīzes pieejas. Atslēgvārdi: ekonomiskā drošība, ekonomikas ievainojamība, ekonomikas izturība, ekonomiskās drošības draudi.

Today in terms of globalization and international economic development, countries become more mutually dependent on each other. Given these conditions, it is very important have an appropriate methodology for evaluating economic security in European Union countries in order to identify economic security components and prevent potential threats and imbalances, which can influence the economy on a national or EU level, applying necessary regulation. There is no common comprehensive quantitative method of economic security analysis today, so the aim of this thesis is to apply existing approaches to analysis of economic security level in different EU countries, compare the results and suggest on how to improve the methods used, as well as to create a foundation that new methods and researches in the field can base on. Keywords: economic security, economic vulnerability, economic resilience, economic security threats.
European Union Countries Economic Security Analysis.
Keywords: Vadībzinātne