Antagonistiskās spēles un to analīze - Gudrenika, Rita (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darbs ir veltīts antagonistiskām spēlēm. Darbā īpaša uzmanība tiek pievērsta matricu spēlēm. Tiek aprakstītas optimālās tīrās un jauktās stratēģijas, kā arī stratēģiju noteikšanas metodes. Ir dota matricu spēļu izvērsta analīze. Darbā tiek apskatīti koalīciju teorijas pamati, kas ļauj n (n > 2) personu spēles analīzi reducēt uz matricu spēlēm. Pielikumā pievienoti uzdevumi studentu individuālajam darbam. Atslēgvārdi: matemātiskās spēles, matricu spēles, lineārās programmēšanas uzdevums.

At my bachelor work antagonistic games are considered. Attention is paid to matrix games. There are described pure optimal and mixed strategies and also solutions and methods of those problems. We develop matrix games. The bases of coalition theory are considered in this work that allows us the analysis of n person games reduce to matrix games. In appendix are located some exercises for students individual work. Key words: mathematical games, matrix games, linear programming problem.
Antagonistic games and its analysis
Keywords: Matemātika