Izteiksmju sintakses priekšā teicējs ViziQuer rīkā - Ozols, Toms (Latvijas Universitāte, 2018)
Darba mērķis ir teksta priekšā teirfkšanas funkcionalitātes izveide ViziQuer tīmekļa lietotnes izteiksmju gramatikai. Darbā izpētīti eksistējoši problēmas risinājumi, kā arī izmantotā pieeja teksta redaktoros. Tiek apskatītas JavaScript bibliotēkas, kā arī to potenciāls tās izmantot problēmas risināšanai. Sniegts pārskats par ViziQuer rīku, tā izteiksmju gramatiku un šim darbam saistošajām sastāvdaļām. Darba rakstīšanas gaitā uzsvars uz prarfrtktisku problēmas risinājuma izstrādi, pamatojot izvēlētās metodes.

The purpose of this thesis is the creation of auto complete functionality for the expression grammar of the ViziQuer web application. In the thesis are explored – existing solutions for the problem, and approaches used in text editors. We take a look at some JavaScript libraries, and their potential in solving the problem. An overlook of the ViziQuer tool is given, as well as it’s expression grammar and parts of the system relevant to this thesis. This work puts emphasis on the creation of the practical solutions, while reasoning about them.
Expression syntax completion in ViziQuer
Keywords: Datorzinātne; teksta priekšā teikšana; PEG; datubāžu vaicājumi; teksta redaktori