Izvēlēto farmaceitiski aktīvo vielu fāžu pārējas pētījumi - Ļeščenko, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2013)
Maģistra darbā tika pētīti farmaceitiski aktīvās vielas: deksmedetomidīna hidrogēnhlorīds, fenotropila hidrogēnhlorīds, amantadīna hidrogēnhlorīds un anagrelīda hidrogēnhlorīds. Iegūtas deksmedetomidīna hidrogēnhlorīda kristāliskās formas un noskaidrota to stabilitāte laboratorijas apstākļos, pazeminātā ūdens tvaika spiedienā un paaugstinātas temperatūras apstākļos. Tika pārbaudīta fenotropila hidrogēnhlorīda, amantadīna hidrogēnhlorīda un anagrelīda hidrogēnhlorīda stabilitāte dažādos šķīdinātājos un pie dažādiem relatīviem gaisa mitrumiem.

In this work has been studied pharmaceutically active substances: dexmedetomidine hydrochloride, phenotropil hydrochloride, amantadine hydrochloride, anagrelide hydrochloride. Crystalline forms of dexmedetomidine hydrochloride were obtained and their stability has been studied in laboratory environment, low water steam pressure and high temperature conditions. Phenotropil hydrochloride, amantadine hydrochloride and anagrelide hydrochloride stability in various solvents and various relative humidity levels has been tested.
Phase transition studies of selected pharmaceutically active substances
Keywords: Ķīmija