SIA "Transcom Worldwide Latvia" finanšu stāvokļa analīze - Kuharonoka, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba tēma ir SIA TRANSCOM WORLDWIDE LATVIA finanšu stāvokļa analīze. Mūsdienās profesionālai finanšu pārvaldībai ir nepieciešams veikt padziļinātu analīzi, lai precīzāk novērtētu situācijas nenoteiktību un lai pieņemtu pareizos finanšu lēmumus, kuri var ietekmēt uzņēmuma finansiālo labklājību. SIA TRANSCOM WORLDWIDE LATVIA uzņēmums tika dibināts 2001. gadā Rīgā, uzņēmums ir ārpakalpojumu sniedzējs, kas nodarbojas ar ienākošo un izejošo zvanu pakalpojumu sniegšanu juridiskām personām. Bakalaura darba mērķis ir uz uzņēmuma gada pārskatu un iekšējās dokumentācijas pamata veikt uzņēmuma finansiālās darbības analīzi, izdarīt secinājumus par uzņēmuma finanšu rezultātiem un izstrādāt priekšlikumus finansiālās situācijas uzlabošanai. Balstoties uz veikto pētījumu autore var secināt, ka uzņēmums ieņem stabilu pozīciju tirgū, uzņēmums parāda stabilus finanšu rezultātus, ka arī uzņēmumam ir augsta konkurētspēja. Bakalaura darbs sastāv no 68 lapaspusēm un no 3 daļām, darba nobeigumā tika izdarīti secinājumi un izteikti priekšlikumi. Pirmajā daļā tika izpētīta finanšu analīze teorētiskajā skatījumā. Otrajā daļā tika veikts finansiālās situācijas novērtējums un salīdzinājums ar konkurentiem. Trešajā daļā tika aprakstītas finanšu stāvokļa uzlabošanas iespējas. Darba izstrādei tika izmantoti 10 attēli, 19 tabulas un 23 literatūras avoti. Pētījuma periods ir no 2012. gada līdz 2015.gadam. Atslēgvārdi: finanšu stāvoklis; analīze; konkurētspēja

The topic of the bachelor thesis is TRANSCOM WORLDWIDE LATVIA Ltd. analysis of financial position. Nowadays professional financial management requires an in-depth analysis in order to accurately assess the situation of uncertainty and to make the right financial decisions that may affect the company’s financial health. TRANSCOM WORLDWIDE LATVIA Ltd. was founded in 2001 in Riga, the company provides outsourcing services, incoming and outgoing call services to legal entities. The aim of the bachelor's thesis is using company’s annual reports and internal documentation to analyse the financial performance of the company, to draw conclusions about the company’s financial results and to make proposals to improve the financial situation. The author can make a conclusion based on the research that the company have a strong market position, also shows stable financial results and have a high competitiveness. Bachelor thesis consists of 68 pages and 3 parts, there are summary of the conclusions and proposals at the end of the thesis. The first part includes financial analysis from the theoretical point of view. In the second part author made evaluation of the financial situation and comparison with competitors. In the third part was described the financial situation improvement opportunities. In order to write this thesis author used 10 images, 19 charts and 23 literature sources. The research period from 2012 to 2015. Keywords: financial situation; analysis; competitiveness
Transcom Worldwide Latvia Ltd. analysis of financial position
Keywords: Ekonomika; finanšu stāvoklis; analīze; konkurētspēja; uzņēmums