SIA ''Kaucminde" darbības un attīstības iespēju izvērtējums. - Legzdiņa, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2017)
Kvalifikācijas darba autore ir Kristīne Legzdiņa, darba zinātniskā vadītāja Mg.sc.soc. Dzintra Rabkeviča. Kvalifikācijas darba tēma ir SIA”Kaucminde“ darbības un attīstības iespēju izvērtējums. Kvalifikācijas darba mērķis ir izvērtēt SIA”Kaucminde” darbību un noteikt attīstības iespējas. Darba struktūra sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā raksturota uzņēmuma darbības vispārējā un specifiskā darbība, kur apskatīta uzņēmuma juridiskā forma un darbības veidi, raksturota uzņēmuma un nozares attīstība, kā arī veikta konkurētspējas analīze. Otrās nodaļas ietvaros izpētīta SIA „Kaucminde” iekšējā un ārējā vide, bet trešās nodaļas ietvaros izvirzītas uzņēmuma attīstības iespējas. Kvalifikācijas darba nobeigumā ir doti galvenie secinājumi un priekšlikumi, turpmākai uzņēmuma SIA”Kaucminde” darbības atīstībai. Kvalifikācijas darba kopējais apjoms 49 lpp., tas sastāv no trijām nodaļām, darbs satur 6 tabulas, 16 grafiskos attēlus, izmantoti 28 literatūras un informācijas avoti. Atslēgvārdi – konkurētspēja, attīstība, iekšējā vide, ārējā vide.

The author of this work is Kristine Legzdina, supervised by M.S.S. Dzintra Rabkevica. Topic of qualification work is Asessmentof SIA“Kausminde’s” operationand development possibilities. The main goal of above topic is to evaluate SIA “Kausminde’s” operational and development possibilities. This qualification work contains three parts. In first part author describes establishments general operation, its specific activities and legal business, shows analysis of available competition and provides developmental characteristics of company within the industry. The second part explores internal and external environmental analysis and the third part highlights operation and development possibilities of SIA “Kaucminde”. At the final chapter of this work conclusions and preferences are given for more successful development possibilities in the future for the company. Work capacity is 49 pages containing three parts, 6 tables,16 graphicimages, 28 sources of literature and information are used. Keywords are competition, development, internal and external environment.
Asessment of SIA "Kaucminde's" operation and development possibilities.
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; konkurētspēja; attīstība; iekšējā vide; ārējā vide