Prakstiskās iemaņas bērniem veselības uzturēšanā bronhiālās astmas gadījumā - Leišavniece, Rita (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba tēma ir „Praktiskās iemaņas bērniem veselības uzturēšanā bronhiālās astmas gadījuma”. Darba mērķis - noskaidrot praktiskās iemaņas un zināšanas bērniem veselības uzturēšanā bronhiālās astmas gadījumā. Pētniecības darbs apstiprināja izvirzīto hipotēzi, ka pareizo praktisko iemaņu pielietojums un zināšanas veicinās spējas bērniem rīkoties kritiskā situācijā bronhiālās astmas gadījumā. Pētījumā izmantota kvantitatīva pētniecības metode, pētījuma instruments – anketa. Pētījumā ietvaros tika analizēta D. Oremas pašaprūpes teorijas pielietojums bērnu praksē. Darbs sastāv no teorētiskās un pētniecības daļas, secinājumiem un pielikumiem. Darba rezultāti izanalizēti un attēloti 13 attēlos, izmantoti 32 literatūras avoti. Atslēgvārdi: bērns, praktiskās iemaņas, veselības uzturēšana, pacientu aprūpe, pacientu izglītošana, bronhiālā astma.

The theme of the bachelor’s thesis is „Practical Skills in Health Maintenance for Children with Bronchial Asthma”. The aim of the work – to establish children’s practical skills and knowledge in maintaining health in cases of bronchial asthma. The investigation proved the raised hypotheses: acquiring the right practical skills and using them will facilitate the ability of children to deal with critical situation in cases of bronchial asthma. A quantitative investigation method has been used; the instrument of the investigation – a questionnaire. Within the framework of the work the usage of the D. Orem’s self care theory in practice has been analysed. The theses consist of theoretical part and research part, conclusions and appendices. The results of the work have been analyses and depicted in 13 illustrations, 32 sources of literature have been used. Keywords: a child, practical skills, maintenance of health, patient’s care, educating patients, bronchial asthma.
Practical Skills in Maintaining Health for Children in Cases of Bronchial Asthma
Keywords: Medicīna