GPS sekošanas sistēma - Striževskis, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2011)
Šajā darbā ir izskatītas GPS sekošanas iespējas privātās lietošanas sfērā, aprakstītas kartogrāfijas un navigācijas teorētisko pamatu izvēlētās nodaļas un piedāvāts bezmaksas risinājums, kas dod iespēju izmantot sekošanai GPS ierīces ar datora palīdzību un interneta pieslēgumu bez papildus servisiem, kā arī veidot tam nolūkam navigācijas kartes, piesaistot rastra attēlus Zemes ģeogrāfisko koordinātu sistēmai ar polinomiālās transformācijas palīdzību. Atslēgvārdi: GPS sekošana, GIS, navigācija, kartogrāfija

This work reviews the possibilities of GPS tracking for private persons, reveals the certain parts of mapping and navigation theoretical basics and offers the solution, which gives a functionality of GPS tracking with use of a GPS module and a PC with Internet connection, as well as the possibility to create navigation maps by referencing raster images with the Earth’s geographic coordinate system via the polynomial transformation. Keywords: GPS tracking, GIS, navigation, mapping
GPS Tracking System
Keywords: Datorzinātne