Diskriminācija uz invaliditātes pamata nodarbinātības attiecībās; saprātīga darba vietas pielāgošana - Androņika, Rebeka (Latvijas Universitāte, 2018)
Latvijas Republikai 2004.gada 1.maijā kļūstot par Eiropas Savienības dalībvalsti aktuāls kļuva jautājums par Eiropas Savienības tiesību aktos noteikto prasību izpildi, tai skaitā arī jautājumā par personu ar invaliditāti nodarbinātību, kur šīs personas bieži vien tiek diskriminētas savu ierobežoto darbspēju dēļ, tādā veidā nostādot viņus mazāk labvēlīgā situācijā salīdzinājumā ar citām personu grupām. Iestāšanās Eiropas Savienībā sekmēja arī to, ka par personām ar invaliditāti tika atzītas tādas personas, kas par tādām līdz šim netika uzskatītas. Turklāt, aktualizējoties jautājumam par personu ar invaliditāti nodarbinātību, valstij radās pienākums sekmēt šo personu atbilstošu iesaistīšanos nodarbinātības sfērā. Tādējādi darba devējiem tika uzlikts par pienākumu nodrošināt personām ar invaliditāti atbilstošus darba apstākļus. Minētie problēmjautājumi daļēji tika atrisināti ar ANO Konvencijas par personu ar invaliditāti tiesībām ratificēšanu un Direktīvas 2000/78/EK ar ko nosaka kopēju sistēmu vienlīdzīgai attieksmei pret nodarbinātību un profesiju transponēšanu Latvijas nacionālajos normatīvos tiesību aktos.

When the Republic of Latvia became a member state of the European Union on 1st May 2004, important became the issue concerning fulfillment of the requirements prescribed under the European Union law, including the issue in respect to employment of disabled person, where such persons often are discriminated due to their limited work capacity, thus threating they less favorably in comparison with groups of other people. Accession to the European Union also contributed to the recognition of persons with a disability who were not considered as such until now. In addition, as the question concerning employment of disabled persons became more important, the state was obliged to promote the proper involvement of these persons in the field of employment. As a result, employers were obliged to provide appropriate working conditions for people with disabilities. Respective problem issues were partially solved by ratification of UN Convention on the Rights of Persons with Disabilities and transposition of Directive 2000/78/EC establishing a common framework for equal treatment of employment and profession under the national legal enactments of the Republic of Latvia.
Discrimination in emplyment realitionships on the basis of diasabilyty; reascnable workplace adjustment
Keywords: Juridiskā zinātne; persona ar invaliditāti; diskriminācija; diskriminācijas aizlieguma princips; saprātīgs pielāgošanas pienākums; nodarbinātības attiecības