Aktuālās tendences goda un cieņas civiltiesiskajā aizsardzībā masu informācijas līdzekļos - Lejiņa, Linda (Latvijas Universitāte, 2008)
Darba mērķis ir analizēt aktuālo tiesu praksi lietās, kas saistītas ar personas goda un cieņas aizskārumiem masu informācijas līdzekļos. Darba autore analizē Latvijas tiesu spriedumus, kas pieņemti goda un cieņas lietās laika posmā no 2005. gada līdz 2008. gada martam, kā arī jaunākos Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumus. Darba gaitā tiek identificētas galvenās problēmas šī brīža tiesiskajā regulējumā, kā arī šī regulējuma un Eiropas Cilvēktiesību tiesas prakses un principu piemērošanā Latvijas tiesu praksē.

The aim of this master thesis is to analyse current court practice of matters relating to infringements of person’s honour and dignity in mass media. The author of this thesis analyses decisions adopted by courts of the Republic of Latvia between Year 2005 and Year 2008 as well as current decisions of the European Court of Human Rights. The thesis identifies the main issues and problems in current judicial regulation as well as shows how the practice and principles of European Court of Human Rights are applied to the court practice of Latvia.
Current Tendencies of Determining Monetary Compensation in Honour and Respect Cases
Keywords: Juridiskā zinātne