Dinamiskā drošība ieslodzījuma vietās - Lukašova, Kristiāna (Latvijas Universitāte, 2020)
Dinamiskā drošība balstās uz cieņpilnām ieslodzīto un darbinieku attiecībām, izglītotu personālu un adekvātiem sodu izpildes apstākļiem. Mijiedarbojoties iepriekšminētajiem apstākļiem, var panākt veiksmīgu ieslodzītā resocializāciju, iekšējo drošību un pareizu ieslodzījuma vietu mērķa izpildi. Darba mērķis: izpētīt dinamiskās drošības piemērošanu Latvijā, norādīt uz kļūdām un rast priekšlikumus no ārvalstu piemēriem. Darba uzdevumi: analizēt jēdziena būtību, apzināt dinamiskās drošību piemērošanu Olaines cietuma Atkarīgo centrā, izpētīt ārvalstu piemērus un rast priekšlikumus Latvijas ieslodzījuma vietām. Pētījuma ietvaros noskaidrots, ka dinamiskās drošības ieviešana Latvijā ir nepilnīga, tāpēc tika sniegti ieteikumi, lai ieviešana būtu efektīvāka.

Dynamic security is based on a respectful relationship between prisoners and officers, educated staff and adequate penal conditions. By interacting the above conditions, can achieve successful re-socialisation, internal security and correct execution of prison aim. Work aim: explore the application of dynamic security in Latvia, point to problems and find proposals from abroad examples. Work tasks: analyse the meaning of the concept, explore the application of dynamic security in the Olaines prison Addicted centre, explore abroad examples and find proposals for Latvian prisons. Research shows that introduction of dynamic security in Latvia is incomplete, therefor were made recommendations to make implementation more effective.
Dynamic security in prisons
Keywords: Juridiskā zinātne; ieslodzījuma vieta; ieslodzītais; notiesātais; apstākļi; attiecības