Projektu vadīšanas izmantošana Raunas novada Drustu pagasta attīstības pilnveidei - Judina, Elīna (Latvijas Universitāte, 2018)
. Mūsdienās projektu vadība ieņēmusi svarīgu lomu ikviena uzņēmuma izaugsmē. Tā pat arī pašvaldības aktīvi izmanto projektu vadību, lai piesaistītu finansējumu novada attīstībai. Bakalaura darba nosaukums: Projektu vadīšanas izmantošana Raunas novada pašvaldības Drustu pagasta attīstības pilnveidei. Darba autore: Elīna Judina. Darba mērķis: izpētīt Raunas novada pašvaldības projektu pieredzi, atsevišķi izdalot Drustu pagastā īstenotos projektus un, balstoties uz iegūtajiem rezultātiem, veikt secinājumus un izstrādāt priekšlikumus situācijas uzlabošanai. Bakalaura darbu veido trīs nodaļas: 1. nodaļā tiek raksturota projektu vadības sistēma – sniegts ieskats vēsturē, atklāta projektu vadības struktūra. Kā arī apskatīta Kohēzijas politika un ES struktūrfondu darbība, atsedzot sakarību starp fondu apguvi un plānošanas dokumentiem. 2. nodaļā tiek apskatīts Raunas novada domes saimnieciskās darbības raksturojums. Kā arī analizēta novada projektu pieredze, attīstības plānošanas dokumenti un SVID analīze. 3. nodaļā tiek sniegti ieteikumi Drustu pagasta attīstības veicināšanai, piesaistot projektu līdzfinansējumu. Bakalaura darba apjoms ir 64 lapaspuses, tajā iekļautas 5 tabulas un 13 attēli. Darba izstrādāšanai izmantoti 41 literatūras avoti. Kā arī pievienoti 3 pielikumi. Izstrādāti 6 secinājumi un doti 6 ierosinājumi.

Nowadays Project management has taken an important role in the growth of every company. Also, municipalities actively use project management, to attract funding for the development of the area and implement the priorities set out in the Development Plan. Title of Bachelor Thesis: Use of project management for development of Drusti parish in Rauna municipality. Author: Elīna Judina The aim of the work: to explore municipality of Rauna, separately allocating projects implemented in Drusti parish. As well, based on the obtained results, draw conclusions and develop proposals for improvement of the situation. Bachelor work consists of three chapters: 1.Chapter 1 describes the project management system - provides an insight into history and uncover project management structure. The Cohesion Policy and the activities of the EU Structural Funds are also examined, by uncovering the relationship between fund acquisitions and planning documents. 2.Chapter 2 reviews the economic activity of Rauna County Council. The experience of county projects, development planning documents and SWOT analysis is also analyzed. 3.Chapter 3 provides recommendations for promoting the development of Drusti parish by attracting project co-financing. The bachelor consists of 64 pages, it contains 5 tables and 13 images. 41 literature sources have been used for the development of the work. Also, 3 annexes are added. 6 conclusions were drawn, and 6 suggestions were given. Keywords: Project, project management, structural funds, municipality, development.
Use of project management for development of Drusti parish in Rauna municipality.
Keywords: Uzņēmējdarbības vadība; Projekts; Projektu vadīšana; Struktūrfondi; Pašvaldība; Attīstība